Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tentativă de omor la Măcin

ro

21 Aug, 2010 00:52 2575 Marime text
Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea a definitivat cercetările în cauza privind pe ŞERBAN GHEORGHE, din Măcin, faţă de care s-a dispus trimiterea în judecată pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor calificat, pe fondul provocării şi în stare de recidivă postexecutorie, iar faţă de NICULAI NICOLAE s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penală şi trimiterea în judecată pentru comiterea infracţiunii de loviri şi alte violenţe.

În fapt, s-a reţinut că la data de 29.05.2010 inculpatul ŞERBAN GHEORGHE s-a deplasat, însoţit de mai mulţi membri ai familiei sale, la locuinţa victimei C.D., din oraşul Măcin, unde au exercitat violenţe fizice asupra acestora din urmă. În cursul conflictului, inculpatul ŞERBAN GHEORGHE a aplicat lovituri cu intensitate mare asupra capului victimei, văr primar cu ŞERBAN GHEORGHE, cu o toporişcă, pe motiv că acesta, anterior, a avut o atitudine necorespunzătoare faţă de fiul său de 16 ani, ce scăpase mai devreme un animal în curtea inculpatului. După prăbuşirea victimei la sol, ca urmare a loviturii aplicate de câtre inculpatul ŞERBAN GHEORGHE, a venit şi învinuitul NICULAI NICOLAE, care a aplicat şi el câteva în zona toracică şi a umărului drept.

Victima C. D. a fost transportată iniţial la Spitalul orăşenesc Măcin şi înregistrată în evidenţe cu diagnosticul de traumatism cranio -cerebral deschis, plagă parietală dreapta de circa 7 cm. Datorită gravităţii leziunii, victima a fost trimisă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale. Ulterior s-a stabilit că viaţa victimei C.D. a fost pusă în primejdie datorită traumei cranio- cerebrale, produsă de folosirea toporului.

La data de 29.05.2010 inculpatul ŞERBAN GHEORGHE a fost reţinut de câtre procuror pe o perioadă de 24 ore, iar la data de 30.05.2010 inculpatul ŞERBAN GHEORGHE a fost prezentat Tribunalului Tulcea cu propunerea de arestare preventivă, dată de la care a fost cercetat în stare de arest preventiv.

Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare la Tribunalul Tulcea.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anonom 13 May, 2011 23:11 foarte bine sper sa putrezesti in inchisoare