Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:08 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindicalistii stabilesc astazi calendarul protestelor

ro

07 May, 2010 13:59 889 Marime text

Liderii confederaţiilor sindicale se vor întâlni astăzi pentru a stabili calendarul protestelor, după ce preşedintele a anunţat reducerea salariilor cu 25% şi a pensiilor cu 15%, şi ameninţă cu reluarea grevelor şi cu ample mişcări de protest în Capitală în luna mai.

"Grevele vor începe mult mai rapid decât se aşteaptă Guvernul. Luni ne vom întâlni în şedinţă pentru a analiza cu ce răspuns vom veni laaceste măsuri, dar este evident că reducerea salariilor şi pensiilor va scoate toată lumea în stradă. Ideea că astae stabilitate şi că se continuă cu culpabilizarea clasei sindicale arată că se continuă politizarea la nivelul administraţiei publice locale şi centrale", a declarat pentru NewsIn preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu. Liderul sindical a acuzat Guvernul şi Preşedinţia de "transferarea efectelor crizei pe umerii pensionarilor şi asalariaţilor cu venituri mici".

Preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu, a afirmat că îi va chema azi la consultăripe toţicei cinci lideri ai confederaţiilor sindicale pentru stabilirea calendarului de proteste. "Vineri îi voi chema la discuţii pe liderii BNS, Cartel Alfa, Meridianşi CSDR pentru a decide dacă ne asumăm această decizie a preşedintelui, de reducere a pensiilor şi salariilor, sau dacă trecem la proteste. Dacă deciziile anunţate de Traian Băsescu se confirmă, mişcările de protest nu vor reflecta o voinţă a acţiunii sindicale, ci o stare care să reflecte anarhia în România", a avertizat Petcu.

Sursa: newsin.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii