Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:17 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest în fața Prefecturii Constanța. Ce revendicări au sindicaliștii (galerie foto+video)

ro

27 Sep, 2017 15:05 2272 Marime text
În această după amiază are loc un protest în fața Prefecturii din Constanța. La acțiunea de protest participă CNS Cartel Alfa filiala Constanța și sindicaliști din poliție. La ora 15.00 erau în fața Prefecturii Constanța aproximativ 150 de persoane.  

Ieri, Vasile Zelcă, preşedintele Biroului Teritorial Constanţa al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual anunța că astăzi între orele 15.00-16.30, în zona Prefecturii Constanţa va avea loc o acţiune de protest împotriva transferului contribuţiilor de la angajator la angajat. Potrivit lui Vasile Zelcă, preşedintele Biroului Teritorial Constanţa al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, la acţiune sunt aşteptaţi „cât mai mulţi poliţişti şi personal contractual“
 
„Autorizatia de pichetare este luată. Pot venii cei care sunt liberi sau colegii care la 16.00 ies de la serviciu. Veniţi cat mai multi să strigăm: NU TRANSFERULUI CONTRIBUTIILOR DE LA ANGAJATOR LA ANGAJAT. DA MODIFICARII IN BINE A LEGII DIALOGULUI SOCIAL“, a mai precizat Vasile Zelcă pe o pagină de socializare.

Totodată, sindicaliștii CNS Cartel Alfa filiala Constanța participă la acțiunea de protest, iar revendicările lor sunt următoarele.
organizeaza o actiune de protest.

1.     Blocarea transferului taxelor sociale ale angajatorului către angajat; 

2.     Modificarea legii 62/2011, pentru deblocarea negocierii și încheierii contractelor colective de muncă la toate nivelurile, plecând de la varianta comună a celor 5 confederații sindicale înaintată guvernului.

Astfel de acțiuni de protest au loc în mai multe orașe din țară. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii