Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:00 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primele patru locuri din top 10 al celor mai amendaţi şoferi din România, ocupate de constănţeni

ro

18 Feb, 2011 14:25 957 Marime text

Un şofer profesionist, un medic stomatolog şi un şomer din Constanţa domină topul amenzilor date de Poliţia Rutieră anul trecut. Dintre cei aproape trei milioane de şoferi amendaţi în 2010, zece se detaşează prin numeroasele sancţiuni primite

Şoferul "profesionist" de pe primul loc a strâns anul trecut peste 70 de amenzi. În medie, în fiecare săptămână a fost sancţionat de agenţi.

"Ori e inconştient, ori îi lipseşte pregătirea, crede un poliţist rutier cu experienţă. În astfel de cazuri, societăţile de asigurări ar trebui să reacţioneze pe măsură. De la 1 ianuarie a intrat în vigoare "bonus malus". Societăţile de asigurări vor ţine cont de abaterile la codul rutier. Un astfel de şofer este o problemă, un pericol public, iar firmele de asigurări pot fi puse în situaţia de a plăti daune considerabile".

Lista celor mai sancţionaţi şoferi din România, potrivit datelor deţinute de Direcţia Poliţiei Rutiere:

1. N.M., 39 ani, din judeţul Constanţa, de profesie şofer, 71 abateri (cele mai multe pentru oprire neregulamentară - 51)
2. D.B., 39 ani, din judeţul Constanţa, de profesie medic stomatolog, 20 abateri (cele mai multe pentru oprire neregulamentară - 16)
3. R.M., 22 ani, din judeţul Constanţa, fără ocupaţie, 18 abateri (cele mai multe pentru oprire neregulamentară - 15)
4. A.M., 22 ani, din judeţul Constanţa, fără ocupaţie, 17 abateri (cele mai multe pentru oprire neregulamentară - 10)
5. O.P., 67 ani, din judeţul Argeş, de profesie şofer, 16 abateri (cele mai multe pentru nepurtarea centurii de siguranţă - 5)
6. C.C., 42 ani, din judeţul Satu Mare, fără ocupaţie, 15 abateri (cele mai multe pentru nepurtarea centurii de siguranţă - 7)
7. I.E., 35 ani, din judeţul Brăila, de profesie inginer, 15 abateri (cele mai multe pentru încălcarea regimului legal de viteză - 9)
8. P.V., 45 ani, din judeţul Maramureş, fără ocupaţie, 15 abateri (cele mai multe pentru încălcarea regimului legal de viteză - 10)
9. M.C., 43 ani, din judeţul Bihor, de profesie medic veterinar, 14 abateri (cele mai multe pentru încălcarea regimului legal de viteză - 9)
10. C.L., 26 ani, din judeţul Constanţa, de profesie şofer, 14 abateri (cele mai multe pentru oprire neregulamentară - 12).
Sursa: gandul.info

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii