Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:40 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarii ar putea aplica amenzi celor ce nu își asigură locuințele

ro

05 Jan, 2013 13:30 1197 Marime text

Românii continuă să neglijeze asigurarea locuinţelor. Doar 280.000 de case mai aveau, la sfârşitul lunii noiembrie, o asigurare obligatorie pentru locuinţe, reiese din cele mai recente date de la PAID, instituţia care emite poliţele obligatorii.

Precedentele informaţii, venite de la CSA, arătau că peste jumătate dintre cele 8,3 milioane de locuinţe din România sunt asigurate printr-o poliţă facultativă sau una obligatorie.

Potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), data de la care primăriile pot aplica amenzi este 5 august 2011. Deocamdată, din informaţiile disponibile reiese că primăriile nu au aplicat amenzi celor care nu şi-au asigurat locuinţele, limitându-se doar la trimiterea de somaţii, una dintre cauze fiind faptul că 2012 a fost un an electoral.

Cu toate acestea, unii brokeri de asigurări sunt de părere că, din 2013, lucrurile s-ar putea schimba. „Anul 2012 a fost unul electoral, în care primarii nu au aplicat amenzi celor care nu aveau o poliţă pentru locuinţă. Din acest an însă, din dorinţa de a strânge bani la bugetul primăriei, primarii ar putea trece la aplicarea de amenzi", sunt de părere unii reprezentanţi ai brokerilor de asigurări.

AICI

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii