Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:18 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoarea Popoviciu Ioana Ancuța pleacă de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanța!

ro

21 May, 2024 16:16 1984 Marime text


Secția pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat astăzi, 21 mai 2024, transferul magistratului Ioana Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanța, urmând ca transferul să se facă de la data de 1 iunie 2024.

Aceasta este singura cerere de transfer vizând magistrații din Constanța admisă în cadrul ședinței de azi.

Magistratul Ioana Ancuța Popoviciu judecă, printre altele, și deja celebrul dosar în care Pascu Matei Vlad, din București, este acuzat de producerea accidentului de la 2 Mai, județul Constanța, soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei!

Noul termen de judecată în Dosarul 2 Mai a fost stabilit pentru data de 23 mai 2024, pentru a se prezenta două părţi civile, dar și pentru a se pune concluzii cu privire la fondul cauzei.

Recent, Consiliul Superior al Magistraturii, Secția pentru Judecători în materie disciplinară, a respins solicitarea Inspecției Judiciare de suspendare a magistratului Ioana Ancuța Popoviciu.

Membrii CSM au apreciat solicitarea IJ ca fiind neîntemeiată.

Decizia nu are cale de atac.

Sesizarea Inspecției Judiciare a venit după ce la un termen trecut judecătoarea în cauză a întrebat părțile prezente dacă este prezent în sala de judecată Sebastian Andrei Olariu, tânărul decedat în accident, ceea ce a stârnit nemulțumire printre rudele și apropiații decedaților.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Curtea de Apel Constanța, motivare importantă în cazul tragediei de la 2 Mai!
„Nu rezultă suspiciuni care ar putea pune sub semnul îndoielii imparțialitatea şi obiectivitatea judecătorilor de la Mangalia“


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii