Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:29 19 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română Intervenții ale polițiștilor

ro

21 May, 2024 11:42 251 Marime text
Nr. 729 din 21 mai 2024
 
 
PESTE 2.800 DE INTERVENȚII, ÎN SPRIJINUL CETĂȚENILOR
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 2.800 de solicitări ale cetățenilor și au constatat peste 8.500 de fapte contravenționale.
 
La data de 20 mai a.c., polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 423 de acțiuni și au intervenit la 2.857 de evenimente, dintre care 2.344 au fost sesizate de către cetățeni prin 112.
 
De asemenea, au fost depistate 28 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 45 de măsuri preventive.
 
Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 8.577 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.203.401 de lei.
 
Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 131 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.
 
Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 512 conducători auto. Acestora le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.
 
Față de 176 de șoferi, a fost luată măsura reținerii permisului de conducere, pentru viteză, 34 pentru conducere sub influența alcoolului și 7 pentru conducere sub influența drogurilor sau a substanțelor interzise.
 
De asemenea, au fost oprite din a circula 341 de autovehicule care nu prezentau siguranță pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate.
   
***
 
Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.
 
Astfel, la nivel național, 3.555 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
 
Au fost organizate 367 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 6.188 de autovehicule și legitimate 9.993 de persoane.
 
Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 2.833 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 136 cu aparatele din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.
 
În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 23 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 223 de permise de conducere, dintre care 17 pentru alcool și 94 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 189 de certificate de înmatriculare.
 
Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.
 
Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii