Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:45 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Presedintele PE Felicitari romanilor!

ro

09 Jun, 2010 16:10 882 Marime text

Preşedintele PE, aflatîn vizită oficială în România a admirat, astăzi,clădirea Palatului Parlamentului, în compania preşedintelui CamereiRobertei Anastase, care la finalul declaraţiilor comune de presă l-a condus pe Buzek de la salonul oficial al Camerei Deputaţilorpână la salonul oficial din Senat, undeera aşteptat de Mircea Geoană şi lideri ai Senatului.

Jerzy Buzek a profitat de compania Robertei Anastase pentru a cere informaţii despresălile şi holurile care i-au atras atenţia în drumul dinspre CameraDeputaţilorspre Senat. Roberta Anastase i-aexplicat preşedintelui Parlamentului European că lucrările la Palatul Parlamentului au fost încheiate la începutul anilor 90 şi că au durat aproximativ zece ani, dar şi că această clădire este a doua ca mărime în lume, după Pentagon.

"Sunt prima oară aici. Felicitari românilor", a comentat Buzek, admirând scările şi holul amplu de la intrarea principală în Senat. El a întrebat-o în glumă pe Anastase, care i-a spus că tocmai auintratîn spaţiul Senatului, întrebând-o dacă nu există "vreo graniţă de vizitare". "Sperăm să demolăm total toate graniţele", a răspuns, amuzată, Roberta Anastase.

La Senat, Mircea Geoană a aşteptat pe margine încheierea conversaţiei dintre Buzek şi Anastase, intervenind la un moment dat, pe un ton glumeţ: "Nu vă pot lua de lângă încântătoarea gazdă". Buzek a ţinut să-i spună apoi şi preşedintelui Senatului cât de impresionat a rămas de clădirea Parlamentului.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii