Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:01 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Palaz „La Garliciu si Ciobanu situatia este stabila”

ro

11 Jul, 2010 23:22 2407 Marime text

palaz_11.jpgPrefectul Judeţului Constanţa, Claudiu Palaz a verificat în cursul zilei de azi stadiul digurilor din nord-vestul judeţului.

poze_inundatii_2.jpgAcesta s-a declarat mulţumit la întoarcere despre măsurile care au fost luate în cursul serii precedente care au fost şi eficiente. După cum a susţinut, a Gârliciu, situaţia este stabilă: nicio casă nu a fost inundată, digul cu lungimea de un km şi înălţimea de 4 metri a barat înaintarea apei către drumul ce leagă comuna Gârliciu de oraşul Hârşova, evitându-se astfel izolarea localităţii. "Sătenii evacuaţi aseară vor rămâne peste noapte la Căminul Cultural, căci atenţionarea de pericol rămâne valabilă şi nu dorim ca o eventuală rupere a digului să-i ia prin surprindere", a mai adăugat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Şi la Ciobanu, situaţia este sub control. Prefectul susţine că împreună cu specialiştii grupului de suport tehnic pentru situaţii de urgenţă în caz de inundaţii a fost pusă la punct o strategie de apărare a celor 20 de case din nord-estul localităţii, expuse riscului de inundaţie. "Aici vom înălţa, dacă situaţia o va impune, un dig de 2 km, cu o înălţime de doi metri".

Cât despre situaţia de la Vadu Oii, s-a constatat că presiunea pe dig a scăzut şi nu există vreo ameninţare: "Situaţia rămâne însă în atenţia noastră. Chiar dacă Dunărea este în scădere, la cea mai mic semn de vulnerabilitate vom interveni prin consolidarea digului. Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Administraţiei Bazinale de Ape Dobrogea Litoral şi ai Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare - Sucursala Teritorială Dobrogea, împreună cu voluntari din localităţile vizate, ţin sub observaţie digurile, pentru a interveni la timp, conform planurilor pe care le-am stabilit la faţa locului", a conchis prefectul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii