Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:07 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta vrea o intalnire separata cu liderii sindicali

ro

11 May, 2010 15:59 804 Marime text

Preşedintele PSD Victor Ponta a adresat azi o scrisoare deschisă către liderii celor cinci confederaţii sindicale care participă la întâlnirea de la Parlament cu preşedintele Băsescu, Guvernul, PDL şi UDMR, explicându-le motivele absenţei social-democraţilor şi propunându-le o întâlnire separată.

Ponta explică în scrisoarea deschisă, adresată liderilor Cartel ALFA, CNSLR Frăţia, BNS, CSDR şi Meridian, că PSD a hotărât să nu participe la întâlnirea de marţi de la Parlament deoarece deciziile privind mişcorarea salariilor şi a pensiilor a fost luate fără dialog, de către "tandemul Băsescu-Boc". "Aceste întâlniri sunt tardive şi au ca scop intenţia preşedintelui Traian Băsescu de a fugi de răspundere şi de a pune toate partidele să îşi asume greşelile lui", spune Ponta.

Liderul social-democrat mai afirmă că există deja un cadru instituţional pentru un astfel de dialog, Consiliul Economic şi Social, definit în Constituţie, criticând Guvernul şipe Băsescu că nu au folosit această instituţie până acum. "Nu suntem la Revoluţie pentru a inventa noi şi noi instituţii, doar pentru că cineva la Cotroceni nu îi spune preşedintelui ce instituţii există în ţara aceasta", subliniază Ponta.

Sursa: newsin.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii