Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:53 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politist traficant de droguri

ro

10 Oct, 2009 16:48 1187 Marime text

Un poliţist din Capitală a fost depistat de procurorii DIICOT Serviciul Teritorial Bucureşti cu o plantaţie de cannabis în apartament. Anchetatorii au cerut arestarea subinspectorului.

Alături de el mai sunt cercetaţi şi un cetăţean american rezident în România şi un român. Pentru toţi trei, procurorii DIICOT au cerut arestarea preventivă, pe o durată de 29 de zile, aceştia fiind urmăriţi penal pentru trafic de droguri de risc. George Sebastian Voicu este subinspector al Biroului Criminalistic din cadrul Secţiei 17 Poliţie Bucureşti.

Procurorii spun că poliţistul, împreună cu cetăţeanul american Emil Constantin Popescu şi românul Alexandru Andrei Vlad, ar fi pus pe roate o afacere cu cannabis ce s-ar fi dovedit extrem de profitabilă. Concret, în perioada iunie-octombrie 2009, cei trei ar fi deţinut şi cultivat chiar în casa poliţistului cannabis, pe care ulterior l-ar fi vândut.

În plus, poliţistul urma cursurile unui masterat în domeniul prevenirii şi combaterii traficului ilicit de droguri şi se pare că el este cel care a avut ideea să cultive cannabis. Instalaţia de întreţinere a culturii a fost procurată de cetăţeanul american Emil Constantin Popescu, dat deja în urmărire internaţională de autorităţile judiciare americane.

În urma percheziţiilor din 8 octombrie la domiciliile celor trei, anchetatorii au găsit diverse cantităţi de cannabis sau fragmente din această plantă, din care, prin prelucrare, s-ar fi putut obţine aproximativ patru kg de droguri, potrivit DIICOT. Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare Tribunalului Bucureşti, cu propunerea emiterii unor mandate de arestare preventivă pentru cei trei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii