Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:39 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miercuri, Guvernul va trimite scrisoarea de intentie catre FMI

ro

24 May, 2010 12:23 1166 Marime text

Cea mai importantă zi din această săptămână este miercuri, 26 mai. Este ziua în care Guvernul va trimite scrisoarea de intenţie către FMI şi totodată ziua în care Guvernul anunţă Parlamentul că îşi asumă răspunderea pentru măsurile ce se regăsesc în scrisoare.

Cele mai importante şi în acelaşi timp contestate măsuri sunt cele de reducere a salariilor şi pensiilor cu 25 şi respectiv 15 la sută. Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional au declarat că nu ei au impus aceste măsuri, ci a fost alegerea Guvernului.

O altă măsură la fel de contestată este scăderea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului. Din acest motiv, în ziua în care Guvernul va trimite scrisoarea către FMI, mamele vor protesta în Piaţa Victoriei începând cu ora 11.

Dacă discuţiile între sindicate şi Guvern nu vor avea niciun rezultat, pe 31 mai va fi declanşată o grevă generală. Imediat ce guvernul îşi va asuma răspunderea pentru scrisoarea de intenţie, opoziţia a anunţat că va depune o moţiune de cenzură, iar dacă această motiune de cenzură va trece de parlament, guvernul ar putea fi demis.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii