Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:42 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O parte din Biserica din Moldova vrea să treacă să treacă în subordinea Patriarhiei Române

ro

13 Nov, 2023 16:58 778 Marime text






 
  • Parohul Bisericii „Sfântul Dumitru” din Chișinău, Pavel Borșevschi, cere Mitropolitului Vladimir al Republicii Moldova să treacă „în sânul Bisericii Ortodoxe Române”. Borșevschi menționează într-o scrisoare deschisă că are susținerea unui grup de preoți, cât și a credincioșilor, potrivit știripesurse.ro 

„Pornind de la realitățile extraordinare în care se află Biserica Ortodoxă din Republica Moldova și în contextul războiului injust și perfid pe care Rusia îl duce în Ucraina, majoritatea preoților și credincioșilor din protopopiatul de Chișinău, sectorul II, au semnat o adresare către Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove. Prin această adresare, rugăm Înaltpreasfinția Sa să inițieze procesul de aderare a Mitropoliei Moldovei la Patriarhia Română. Scrisoarea Înaltpreasfințitului Vladimir, adresată Patriarhului Kirill pe 5 septembrie 2023, în care se afirmă că poporul nostru de origine latină nu are nimic comun cu russkii mir, ne dă curaj să credem că acum ca niciodată e momentul potrivit să reparăm greșelile istorice și să ne repunem în demnitatea furată de ocupația rusească”, se arată în scrisoare.


Fenomenul migrației de la biserica rusă spre cea română s-a acutizat și mai mult după ce în spațiul online a apărut scrisoarea scrisă de mitropolitul Moldovei Vladimir superiorului său de la Moscova. Acesta i-a scris patriarhului Kirill că „lumea rusă” este străină valorilor din Moldova și că reunirea Republicii Moldova cu România se va produce într-un timp relativ scurt.

Citește și
IPS Teodosie s-a urcat într-o nacelă pentru a sfinţi crucile de pe turla unei biserici din Agigea (FOTO)
 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii