Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:46 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Masurile de austeritate trebuie aplicate pana pe 20 iunie

ro

31 May, 2010 11:59 965 Marime text

Guvernanţii au la dispoziţie 20 de zile pentru a aplica măsurile de austeritate aprobate aseară în şedinţa Executivului pentru ca România să poată primi la timp cea de-a cincea tranşă de la FMI în valoare de 850 de milioane de euro.

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a fost cel care a spus imediat după încheierea negocierilor cu experţii străini că planul de austeritate trebuie să intre în vigoare până pe 20 iunie. Şi asta pentru că pe 28 iunie se întruneşte board-ul FMI, singurul care poate decide acordarea banilor României. Mai mult, în memorandumul încheiat cu Uniunea Europeană, se specifică faptul că dacă nu vor fi aplicate măsurile de austeritate începând cu luna iunie, este posibilă creşterea taxelor şi impozitelor în România.

După ce aseară planul de măsuri de austeritate prin care se taie salariile şi pensiile a fost adoptat de Executiv, cele două proiecte de legi vor fi trimise astăzi în Parlament. Tot astăzi ar putea avea loc şi plenul reunit în care Guvernul să-şi asume răspunderea.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii