Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:23 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mărginean, şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor, a fost demis

ro

10 Feb, 2011 01:17 1184 Marime text

Şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor, Radu Traian Mărginean, a fost demis din funcţie prin decizie a premierului Emil Boc.

Şeul ANAF, Sorin Blejnar, a declarat, miercuri seara, după discuţia avută cu premierul Emil Boc la Palatul Victoria, că Radu Mărginean este în continuare la conducerea Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV) şi că aşteaptă din partea DNA o informare scrisă privind stadiul dosarului şi calitatea acestuia în speţa respectivă, după care va dispune "în consecinţă".

"Referitor la şeful ANV, după ce voi primi o informare scrisă de la DNA cu privire la calitatea lui şi stadiul dosarului, voi face o informare pentru primul-ministru şi voi solicita în consecinţă. El este încă în funcţie şi după ce vom primi rezoluţia procurorilor cu privire la calitatea lui în dosar şi stadiul dosarului, vom dispune în consecinţă", a spus şeful ANAF, potrivit Mediafax.

Şeful Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a fost convocat de premierul Emil Boc pentru o evaluare asupra situaţiei din vămi în urma anchetelor DNA din ultimele zile.

Potrivit unor surse oficiale, citate de Agerpres, Blejnar se află la şedinţa de guvern pentru a răspunde anumitor întrebări. Autoritatea Naţională a Vămilor se află în subordinea ANAF.

Reamintim că Radu Mărginean, şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor şi vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, a fost pus sub învinuire de procurorii DNA Oradea, pentru luare de mită în dosarul vama Halmeu.

Pe de altă parte, Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a 15 poliţişti de frontieră şi vameşi de la Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa.

Tot astăzi, Curtea de Apel din Capitală decide şi dacă va emite mandate de arestare preventivă sau nu pentru ceilalţi 30 de poliţişti de frontieră şi vameşi de la punctele de frontieră din judeţele Timiş şi Caraş-Severin reţinuţi de procurorii DNA.

Sursa: Adevarul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii