Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:09 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Isarescu ii acuza pe guvernanti de minciuna

ro

06 May, 2010 18:39 958 Marime text

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a acuzat Guvernul de minciună, în cadrul prezentării raportului trimestrial asupra inflaţiei. El a declarat că promisiunile făcute până acum de guvernanţi, potrivit cărora veniturile bugetare vor creşte până la 39 la sută din PIB, au fost mincinoase.

Guvernatorul BNR este de părere că aceasta este singura explicaţie pentru numeroasele eşecuri înregistrate de autorităţi la capitolul încasări la buget. Isăreascu a mai explicat că în prezent, la Guvern se poartă discuţii care iau în calcul atât alternativa disponibilizărilor de bugetari, cât şi pe cea a majorărilor de taxe. Decizia finală va fi luată de Cabinetul Boc în scurt timp.

Mugur Isărescu a mai declarat că nu crede în guvernele de tehnocraţi, deoarece deciziile de maximă răspundere sunt politice şi trebuie asumate de cei "care au mers în faţa românilor" şi au câştigat votul acestora."Eu nu cred acest lucru. Guvernele României trebuie să fie politice. Deciziile sunt politice, sunt de o maximă responsabilitate. Ele trebuie să fie asumate politic de oameni care au mers în faţa românilor şi au câştigat votul",a răspuns Isărescu, întrebat dacă un guvern de tehnocraţi ar putea fi soluţia în acest moment.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii