Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:29 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fondurile alocate serviciilor de ambulanţă pentru Constanţa şi Tulcea, modificate

ro

02 May, 2011 21:10 1047 Marime text

Fondurile alocate serviciilor de ambulanţă vor fi calculate, din iulie, în funcţie de numărul de locuitori din fiecare judeţ, plafoanele minime şi maxime fiind de 23,5 şi, respectiv, 37 de lei pe cap de locuitor, conform unui proiect de ordin al ministrului Sănătăţii, lansat în dezbatere publică.

Potrivit proiectului aflat de luni în dezbatere publică, 20 de judeţe şimunicipiul Bucureşti vor avea bugetul suplimentat cu un procentîntre 5 şi 39 %.

"Fondurile alocate serviciilor de ambulanţă vor fi calculate în funcţie de numărul de locuitori din fiecare judeţ şi nu în baza bugetului istoric sau a unor criterii subiective, cum s-a procedat până în prezent, deoarece acestea nu reflectă necesitatea reală de fonduri. În acest fel, se va asigura distribuirea corectă şi echilibrată a fondurilor bugetare la nivelul întregii ţări", se arată în proiect. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun că acest proiect de act normativ al fost elaboratdupă ce Comisia de Medicină de Urgenţă şi Dezastre a instituţiei a efectuat o analiză cu privire la valorile contractate de casele de asigurări de sănătate cuserviciile publice de ambulanţă,în urma căreia s-au constatat diferenţe semnificative, nejustificate, privind modul în care au fost repartizate fondurile bugetare pe judeţe, în funcţie de numărul de locuitori. În 2009, diferenţa între nivelul minim şi maxim al sumei alocate per cap de locuitor a variat între 17 lei şi 81 de lei, iar în anul 2010 sumele au variat între 16,88 lei şi 74,81 lei. De exemplu, în 2009, unui judeţ cu aproximativ 240.000 de locuitori i-a fost alocat pentru serviciile publice de ambulanţă, un buget de 20 milioane de lei, în timp ce un judeţ cu peste 800.000 de locuitori a primit 19 milioane de lei. Corecţiile fondurilor alocate se vor realiza, eşalonat,pe o durată detrei ani.

Au fost necesare unele corecţii şi pentru judeţele Constanţa şi Tulcea, având în vedere specificul acestora din punct de vedere turistic şi geografic, spun reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Sursa:http://www.realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii