Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:48 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou judecător, o nouă speranță pentru familiile victimelor din 2 Mai (VIDEO)

ro

23 May, 2024 13:37 1032 Marime text


După ieșirea din sala de judecată, de la termenul de astăzi 23 mai 2024, părinții victimelor decedate în accidentul de la 2 Mai au stat de vorbă cu jurnaliștii. 

Părinții lui Sebi au transmis că sunt mulțumiți de modul în care noul magistrat, judecătoarea Berevoescu Carmen-Claudia, își îndeplinește atribuțiile și, cu această ocazie, au declarat că sunt încrezători că procesul se va încheia favorabil lor.

Am văzut un complet de judecată profesionist, am văzut o doamnă judecător cum nu am mai văzut niciodată. M-am simțit în siguranță și știu că se va face dreptate în acest caz”, a declarat Valentin Olariu.

A fost bine, doamna judecător mi s-a părut un om profesionist, mi s-a părut că este un om empatic, vom vedea mai departe ce se va întâmpla. Am stat 2 ore, a colaborat cu noi, ne-a cerut părerea, ne-a explicat pe înțelesul nostru, deci a fost în regulă”, a spus mama lui Sebi.



În acest context, tatăl Robertei a precizat că la termenul de astăzi nu a fost o victorie, ci, mai degrabă, o apropiere de realitate.



Familiile tinerilor decedați au împărtășit presei opiniile față de Vlad Pascu.

Credeți-mă că am vrut să-i surprind privirea. Să-l privesc în ochi. A stat numai cu capul în jos. (...) Mi-a venit să plâng, am avut o emoție în corp... Mi-au trecut tot felul de gânduri în cap. (...) A fost tot același Vlad Pascu, dar un pic mai speriat. Am căutat să fiu cât mai aproape de el”, a spus tatăl lui Sebi.

Întrebată cu privire la confruntarea cu tânărul acuzat de prodecerea tragediei, mama lui Sebi a răspuns:

Îmi mențin părerea – un nimic, cel puțin în fața mea... Este un om fără empatie, probabil că nu știe ce-a făcut sau n-are nicio urmă de remușcare (...) O să fac tot ce-mi stă-n puteri să plătească pentru că mi-a luat fiul.

Tatăl Robertei Dragomir spune că tânărul nu pare să regrete faptele și că acesta urmează întocmai instrucțiunile avocaților:

S-a uitat la mine preț de-o secundă. Este trufaș, fals. A fost învățat! Când a fost întrebat de către doamna judecător, pe final, dacă vrea să facă vreo declarație, nici n-a apucat să deschidă gura, că domnul Bendeac, dacă nu mă-nșel, a zis NU! (...) Nici măcar n-a fost lăsat de avocații familiei Pascu...

Adrian Bendeac, avocatul tânărului inculpat a dezvăluit în fața presei că și Vlad Pascu este afectat de cele întâmplate.

E și el copleșit de tot ceea ce se întâmplă”, a afirmat apărătorul tânărului.  

Următorul termen a fost programat pentru 7 iunie, la ora 10, când părinții îl vor vedea din nou pe Vlad Pascu, la Judecătoria Mangalia.

PRECIZĂRI:
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:
LIVE VIDEO Părinții victimelor decedate în 2 Mai s-au adunat la locul accidentului (FOTO)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii