Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:44 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Flagrant la bancomat

ro

11 Oct, 2009 18:25 943 Marime text

După desfăsurarea a numeroase activităti operative, ofiterii Brigăzii de Combatere a Criminalitătii Organizate Bucureşti, din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române, au reuşit vineri, 9 octombrie a.c., prinderea în flagrant a doi cetăteni bulgari în timp ce încercau să demonteze dispozitivele artizanale de copiere a datelor de pe banda magnetică a cardurilor şi de înregistrare video a codului de securitate PIN, montate pe un bancomat de pe Calea Victoriei din Capitală.

La bărbati si în autoturismele lor, politistii au găsit instrumente care erau folosite pentru montarea şi demontarea dispozitivelor artizanale de pe bancomate, suma de 1500 de Euro, două laptopuri şi mai multe carduri, o parte dintre acestea falsificate.
În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că respectivii - Gerasim C., de 28 de ani, domiciliat în orasul bulgar Varna si Kiril B., de 37 de ani, din aceeasi localitate -, au venit în România în data de 6 octombrie a.c., cu intenţia de a frauda carduri bancare. S-au cazat la un motel din apropierea Capitalei. Începând de a doua zi, cei doi plecau de la motel în jurul orelor 1300 şi se deplasau, ghidati de aparatură GPS, la diferite ATM-uri din Bucureşti, unde montau dispozitive de copiat carduri bancare. Se retrăgeau la locul de cazare în jurul orelor 2300. Acolo descărcau informaţiile referitoare la conturile bancare şi codurile de securitate PIN, pe care le transferau pe laptopuri, urmând ca la întoarcerea în Bulgaria să le inscripţioneze pe cartele PVC cu bandă magnetică şi să efectueze retrageri frauduloase de numerar.

Activitatea infractională a suspectilor s-a desfăsurat până vineri, 9 octombrie, când planurile le-au fost dejucate de oamenii legii. După ce s-au deplasat pe Calea Victoriei şi au montat dispozitivele artizanale la bancomat, vreme de câteva ore bărbatii au supravegheat zona, simulând mai multe retrageri de numerar, pentru a se asigura că nu sunt urmăriţi, iar în jurul orelor 20.00 au ridicat aparatura de pe ATM şi s-au îndreptat spre autoturism, moment în care politistii i-au prins în flagrant.

Împotriva celor doi a fost începută urmărirea penală pentru comiterea infracţiunilor de „deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, deţinerea instrumentelor de plată electronică falsificate, în vederea punerii în circulaţie şi transmiterea neautorizată către altă persoană a oricăror date de identificare a cardurilor bancare în vederea efectuării de operaţiuni", fapte prevăzute şi pedepsite de art. 24, al. 2, art. 25 şi art. 27, al. 3 din Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic, modificată.

Ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă, propunere însuşită de către procurori.

Ieri, 10 octombrie, inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii