Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fenomen rar la Mangalia Parca fierbe marea (GALERIE FOTO)

ro

25 Jan, 2010 15:04 5083 Marime text

des_mare2.jpg-20 de grade Celsius. Atât arătau la prima oră termometrele în cel mai însorit oraş al ţării, Mangalia. În timp ce pe străzile oraşului se circulă în condiţii de iarnă, cele mai multe dintre trotuare sunt aproape impracticabile, cetăţenii preferând să meargă direct pe carosabil.

Un peisaj spectaculos îl oferă, pentru localnicii care înfruntă gerul, marea şi Portul Turistic Mangalia. Diferenţa de temperatură dintre apa mării şi aerul cu valori mult sub zero a declanşat o adevărată „baie de abur" la mal. Deja, ţărmul este îngheţat şi, specialiştii spun că, dacă la Mangalia va continua să se menţină acelaşi nivel al temperaturii, marea va îngheţa pe zeci de metri, la fel ca în luna ianuarie 2006, când se putea umbla „cu piciorul" pe zeci de metri în larg.

Portul Turistic oferă, zilele acestea, un adevărat adăpost pentru mii de lişiţe şi pescăruşi, în timp ce, deja celebrele lebede adoptate de sudul litoralului, care au rămas definitiv în această zonă, au ales Lacul Saturn, unde apa este una caldă datorită izvoarelor termale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii