Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:32 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaziune fiscala de peste doua milioane de euro

ro

13 Mar, 2010 18:08 1005 Marime text

Asta au descoperit inspectorii Gărzii Financiare la două firme din comuna Pantelimon. Marfa găsită în depozitele firmei a fost pusă sub sechestru deoarece nu existau documente de provenienţă.

Inspectorii Gărzii Financiare luaseră în vizor două firme din Pantelimon de mai multă vreme. Motivul? Reprezentanţii societăţilor cu pricina evitau plata TVA-ului pentru importurile de diverse produse alimentare.

"În scopul sustragerii de la plata TVA, societăţile comerciale în cauză au procedat la iniţierea şi folosirea unor circuite comerciale nereale prin intermediul altor societăţi de tip fantomă", a declarat Arpad Csaba Landanyi,comisar general Garda Financiară.

Inspectorii Gărzii Financiare au descins la unul dintre depozitele unde se afla mare parte din marfa celor două firme.

Inspectorii au pus sub sechestru peste o mie de tone de carne de pui, brânzeturi, legume, fructe dar şi alte alimente pentru care nu existau documente de provenienţă.

Produsele sechestrate vor fi valorificate. În acest fel, un milion de euro din prejudiciul adus bugetului de stat se va întoarce în buzunarul public. Ulterior, administratorii firmelor vor fi traşi la răspundere şi vor fi obligaţi să restuituie şi cealaltă parte din paguba produsă.

Sursa:realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii