Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:44 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Europarlamentarii romani trag chiulul la Parlamentul European

ro

25 May, 2010 18:44 759 Marime text

România are cel mai scăzut grad de prezenţă în cadrul PE, dintre toate cele 27 de state membre, arată un raport al Institutul European pentru Democraţie Participativă - Qvorum. Eurodeputaţii români au pus acest fapt pe seama participării multora dinte ei la campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din toamna-iarna lui 2009.

Doru Franţescu, directorul IEDP-Qvorum, a explicat că "un factor al creşterii prezenţei şi activităţilor eurodeputaţilor români în ultimele două luni pare a fi constituit de mediatizarea creascândă în ţară a comportamentului lor la Bruxelles şi Strasbourg. Astfel, de la apariţia primelor articole în mass media românească cu privire la comportamentul eurodeputaţilor români, prezenţa acestora a crescut de la 82% la 86%. Pentru a scăpa de ultimul loc în clasamentul prezenţei, acest comportament trebuie menţinut pe termen lung".

Cu toate acestea, există şi europarlamentari români care au participat la toate şedinţele. În schimb, cea mai slabă prezenţă a avut-o europarlamentarul George Becali (25%).

Sursa: realitatea.net

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii