Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:24 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emil Boc „Pensiile normale, obisnuite nu scad cu niciun leut”

ro

15 Feb, 2010 22:58 1016 Marime text

„Sunt 5,6 milioane de pensionari care au pensii normale şi nu pensii speciale în această ţară, legătură cu care pot să spun răspicat şi clar: prin intrarea vigoare a noii legi a pensiilor, să sperăm începând cu anul viitor, ceea ce primesc în mână astăzi nu este afectat, deci nu scade cu niciun leuţ pensia lor. Putem discuta despre scăderea pensiilor la cei care au pensii de mii de euro şi nu au muncit pentru ele", a declarat primul-ministru.

Boc a ţinut să precizeze că se referă în exclusivitate la pensiile speciale, de mii de euro, care nu au corespondent în contribuţia pe care ar fi trebuit să o fi avut la bugetul asigurărilor sociale.

Sursa: antena3.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Geo 16 Feb, 2010 09:24 La ultima recalculare a "pensiilor normale" au fost situatii in care pensia recalculata era mai mica de cit cea pe care o lua inainte pensionarul. In acest caz s-a hotarit in mod legal ca pensionarul sa ia suma anterioara (mai mare)dar sa nu i se mai mareasca pensia pina nu ajunge la suma care i se cuvenea. Pai acum, cind nu mai conteaza legile si hotaririle anterioare vor fi revizuite si aceste pensii. Este o lege "unica" a pensiilor si nu o lege haiduceasca, sa ia de la cei bogati si sa dea la cei saraci. Ia de la toti pensionarii si nu da la nimeni.