Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:33 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea vrea să-i deposedeze de hotelurile privatizate pe proprietarii care le-au lăsat în paragină. Sunt vizate mai multe holeturi din sudul litoralului

ro

07 Jul, 2011 16:09 1221 Marime text

udrea.jpgMinistrul Dezvoltării a anunţat, pe 3 iulie, că doreşte să ia înapoi hotelurile privatizate de statul român de la proprietarii care le-au lăsat de izbelişte. Într-un răspuns oficial, Ministerul Dezvoltării a explicat că, pentru a intra în posesia acestor imobile, instituţia se va folosi de Legea nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauza de utilitate publică şi că sunt vizate hotelurile din zona de sud a litoralului pentru care există şi o strategie de dezvoltare. La rândul său, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultura Constanţa, Mihai Daraban, a declarat că, în cazul a aproximativ 30% din hotelurile privatizate dupa '89, nu s-au realizat investiţii de către proprietari şi ele se află într-o stare avansată de degradare. "Statul se poate ocupa temporar de ele; în final, ele trebuie concesionate unor operatori private", a spus Daraban.

Într-o postare pe blog în data de 3 iulie, ministrul Elena Udrea susţinea că zeci de hoteluri "luate pe nimic" se află într-o stare de degradare avansată şi că va încerca să "ia inapoi" imobilele respective de la proprietarii ce nu au realizat investiţii. Elena Udrea menţiona că are în vedere hotelurile care au fost privatizate după '89 şi au fost lăsate de izbelişte de cei care le-au cumpărat. "Guvernul PSD din 2000-2004 a privatizat fără să țină cont de nevoile turismului. Zeci de hoteluri au fost luate pe nimic şi folosite drept ipotecă pentru credite de zeci de milioane", a mentionat ministrul.

"Potrivit Legii 255/2010, pot fi expropriate bunurile imobile proprietate a persoanelor fizice sau persoanelor juridice, cu sau fără scop lucrativ, şi a oricăror alte entităţi, precum şi cele aflate în proprietatea privată a comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor, pe care se realizează lucrările de utilitate publică de interes naţional, judeţean şi local. O situaţie pentru care se pot aplica prevederile Legii 255/2010 este cea de pe litoralul românesc, zonă pentru care există o strategie de dezvoltare şi inclusiv un PUZ pentru zona de sud a litoralului. Pentru punerea în aplicare a măsurilor prevăzute în strategie, pot fi făcute exproprieri care să fie urmate fie de demolări, fie de repunerea în circuitul turistic a unor obiective", precizează Ministrul Dezvoltării. Elena Udrea nu a precizat câte hoteluri ar urma să fie preluate de minister.

www.hotnews.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii