Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:50 16 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea „Canalul Dunare-Bucuresti, proiect important pentru Ministerul Dezvoltarii"

ro

10 Jun, 2010 01:58 1509 Marime text

elena-udrea.jpgPrezentă la Conferinţa de închidere a procesului de consultare publică cu privire la Strategia UE pentru Regiunea Dunării, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a vorbit despre importanţa realizării Canalului Dunăre-Bucureşti.

„Prezenţa Ministerului Dezvoltării în acest cadru în care se elaborează strategia europeană a Dunării este motivată de câteva proiecte mari pe care le avem, pe care le vom discuta şi le vom include în viitoarea strategie. Unul dintre acestea, un proiect vechi şi extrem de interesant este cel care leagă Bucureştiul de Dunăre, este vorba despre Canalul Dunăre-Bucureşti, respectiv leagă Bucureştiul de coridorul de transport transeuropean numărul 7

Prin acest proiect urmărim legarea Capitalei ţării noastre de Dunăre, creând din Bucureşti o capitală dunăreană. Sunt şi alte consecinţe economice în realizarea acestui proiect care datează de decenii, printre care se numără şi scoaterea de sub pericolul inundaţiilor a circa 30 de mii de hectare de terenuri agricole şi 11 localităţi şi asigurarea apei necesare pentru irigaţii a 150 de mii de hectare de teren arabil", a declarat Udrea. Ministrul a mai spus că acesta este un proiect pe care s-a gândit să-l preia, având în vedere relevanţa pe care acest MDRT, care se ocupă de dezvoltare regională trebuie să o aibă în construcţia noii strategii europene a Dunării. „Un alt aspect este cel legat de turism. Aşa cum am mai spus de nenumărate ori, prezenţa Dunării ar trebui să pună în valoare destinaţiile turistice româneşti de pe malul Dunării şi circuitele turistice culturale, istorice, religioase din Oltenia, acolo unde avem nenumărate monumente istorice, multe dintre ele monumente UNESCU şi care, din păcate, la acest moment nu sunt valorificate aşa cum ar merita şi nu aduc creşterea economică pe care ar putea să o aducă dacă ar fi exploatate raţional şi dacă ar fi gândită o dezvoltare turistică plecând de la prezenţa acestor resurse turistice naturale şi turistice pe malul Dunării. De asemenea, avem Delta Dunării, avem cel mai bun sector din Dunăre, o zonă care se pretează la turism de nişă, o rezervaţie a Biosferei Delta Dunării în care am putea, pe viitor promova un tip de turism care să ţină cont de dezvoltare durabilă şi o dezvoltare a Dobrogei în acord cu potenţialul pe care întreaga zonă îl are", a mai precizat Elena Udrea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii