Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:39 11 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noaptea Muzeelor la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” ! Ce surprize sunt pregătite la Constanța

ro

16 May, 2024 09:46 656 Marime text
Foto: MAPNMuzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” organizează sâmbătă, 18 mai, între orele 12.00 și 24.00, evenimentul O Noapte la Muzeul Militar Național, în cadrul programului Noaptea Muzeelor. Intrarea va fi gratuită.

Potrivit MAPN, la sediul central din București, iubitorii de cultură vor putea vizita expoziția permanentă cu tematică istorică și trei expoziții temporare: „100 de ani – 100 de obiecte”, „România – NATO. 20 de ani” și Exponatul lunii Mai „Pistolul care a salvat o viață”. Totodată, Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale va susține o serie de miniconcerte cu muzică de fanfară, marșuri militare îndrăgite și muzică de promenadă, care îi vor purta pe vizitatori în atmosfera veacurilor trecute.

La activitate vor lua parte, ca în fiecare an, reprezentanți ai asociațiilor de reconstituire istorico-militară care vor face, începând cu ora 16.00, demonstrații și prezentări legate de istoria purtătorilor de arme români, de-a lungul epocilor istorice.

De asemenea, trei dintre filialele instituției de cultură – din Cluj-Napoca, Constanța și Iași, vor avea porțile deschise pentru O Noapte la Muzeul Militar Național, în intervalul orar 14.00 - 24.00.

La Cluj, de la ora 18.00, va avea loc și un concert al fanfarei Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

La Constanța, între orele 15.00 și 16.30, grupul de copii „Techira”, format din elevi ai Liceului Teoretic „Emil Racoviță” din Techirghiol, va susține un concert de ukulele, iar pe tot parcursul evenimentului atmosfera va fi animată de prezentarea de uniforme și echipament din diverse epoci istorice.

Filiala Iași va prezenta expoziția pe tema istoriei fenomenului militar modern din Moldova ultimilor 200 de ani și o trecere, la lumina reflectoarelor, prin istoria artileriei române din ultimul secol.

Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” este una din cele mai vechi și prestigioase instituții de acest fel din țară, înființată în anul 1923. Are cinci filiale în țară (Constanța, Bacău, Oradea, Iași, Cluj) unde sunt expuse piese de patrimoniu din colecțiile de armament, uniforme, decorații, documente, fotografii etc., legate de istoria și specificul zonelor geografice în care acestea se află.

Duminică, 19 mai, muzeul va fi închis.

Citește și: 

Ce activități a pregătit Muzeul Național al Marinei Române
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii