Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:10 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Discursul presedintelui de la Ziua Marinei "Ziua Marinei este ziua barbatului"

ro

15 Aug, 2010 18:03 1239 Marime text

Şeful statului s-a aflat astăzi la Constanţa unde a participat la sărbătorirea Zilei Marinei Române. În acest an se aniversează şi 150 de ani de la înfiinţarea Forţelor Navale Române moderne. Băsescu a declarat în discursul său pe faleza din faţa Comandamentului Flotei că dacă ziua de 8 martie este ziua femeii, atunci ziua de 15 august, Ziua Marinei, este, cu siguranţă, ziua bărbatului.

"Ziua Marinei este ziua bărbatului. Este ziua acelor oameni care la bordul navelor lor ştiu să fie solidari, să preţuiască valoarea prieteniei, valorile naţionale, ale simbolului pe care îl poartă la catarg, drapelul României.
Flota navală română împlinisşte astăzi 150 de existenţă. La 22 octombrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza emitea ordinul prin care se formau Forţele Navale Române. De atunci, forţele navale au fost un scut pentru idependenţa şi suveranitatea României.
Şi Ziua Marinei are o istorie a ei. În 1902, la bordul Crucişatorului Elisabeta se sărbătorea pentru prima oară Ziua Marinei. Astăzi, forţele navale române sunt parte ale forţelor navale NATO, sunt intr-un proces de consolidare a capacităţilor de apărere şi de modernizare.
Ştiu că vremurile de astăzi nu sunt uşoare, sunt vremuri generate de criză economică, dar care nu ne vor supune, le vom supune noi. Semnele redresării au apărut, aşa cum arată cifrele pe trimestrul doi. Dar mai avem un drum lung de parcurs. Vom trece acest moment şi mi-as dori mult ca dificultăţile să fie trecute în solidaritate şi în decentă.
Aş încheia spunând că în aceste momente de dificultăţi economie România trebuie să fie solidară în primul rând cu ea însăşi",
a mai declarat preşedintele Traian Băsescu.

Sursa: evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii