Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iranul a lansat de pe teritoriul său un atac cu drone împotriva Israelului

ro

14 Apr, 2024 08:35 511 Marime text
Foto: UnsplashIranul a lansat sâmbătă "de pe teritoriul său" un atac cu drone împotriva Israelului, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene într-un discurs televizat. Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgenţă duminică, la cererea Israelului. Iranul a cerut Statelor Unite să "stea departe" de operaţiunea lansată sâmbătă seara împotriva Israelului, care este "răspunsul" său la atacul împotriva consulatului iranian din Damasc, relatează AFP citat de Agerpres.ro

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avut o convorbire telefonică cu preşedintele SUA Joe Biden, în noaptea de sâmbătă spre duminică, despre atacul fără precedent lansat de Iran împotriva Israelului, a anunţat biroul premierului israelian, relatează AFP.

Netanyahu l-a contactat telefonic pe preşedintele american în urma unei reuniuni a cabinetului de război israelian consacrată atacului masiv cu drone şi rachete lansat de Iran de pe teritoriul său.

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgenţă duminică, la cererea Israelului, la o zi după ce Iranul a lansat peste 200 de drone şi rachete împotriva statului evreu, ca răspuns la o lovitură împotriva consulatului iranian din Damasc, a anunţat preşedinţia malteză a Consiliului, relatează AFP.

"Intenţionăm să organizăm reuniunea mâine la 16:00" (20:00 GMT), a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al misiunii diplomatice malteze care deţine preşedinţia Consiliului în aprilie.


Iranul a lansat peste 200 de drone şi rachete către Israel, dintre care "marea majoritate" a fost interceptată fără consecinţe grave, doar o bază militară suferind "pagube minore", a anunţat un purtător de cuvânt al armatei israeliene în noaptea de sâmbătă spre duminică, relatează AFP.

"Regimul din Iran a lansat o serie masivă de 200 de drone ucigaşe, rachete balistice şi rachete de croazieră", a declarat contraamiralul Daniel Hagari într-o alocuţiune televizată, subliniind că atacul este încă "în desfăşurare".


 Agerpres.ro

Citește și: 

Alertă de călătorie în Israel, Palestina, Liban și Iran. Anunțul MAE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii