Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:24 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Direcția pentru Finanțe Publice face precizări cu privire la reținerea impozitului pe salarii

ro

10 Jan, 2013 13:06 1464 Marime text

D.G.F.P. Constanţa aduce în atenţia tuturor angajatorilor că, începând cu anul 2013, informaţiile referitoare la calculul şi reţinerea impozitului pe salarii aferente anului 2012, nu vor mai fi cuprinse în fişele fiscale.

Potrivit dispoziţiilor art. 59 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal cu modificările şi completările ulterioare, angajatorii au obligaţia completării declaraţiei informative privind impozitul reţinut la sursă (205) cu informaţiile referitoare la calculul şi reţinerea impozitului pe veniturile din salarii realizate în anul 2012 de fiecare salariat, până la data de 28 februarie 2013.

Declarația se depune la organul fiscal la care angajatorii sunt înregistrați în evidența fiscală, în format electronic (format PDF, cu fişier XML ataşat), pe suport magnetic sau optic, care va fi însoțit de exemplarul în format hârtie, semnat şi ştampilat, potrivit legii.

Declarația se completează cu ajutorul programului de asistență care este pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, de unitățile fiscale, sau poate fi descărcat de pe portalul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, cu respectarea structurii de date (fişier XML), prevăzută în anexa nr.5 de la OPANAF 1913/2012.

În cazul sediilor secundare înregistrate ca plătitori de impozit pe veniturile din salarii, declarația corespunzătoare activității sediilor secundare, se depune de contribuabilul care le-a înființat, pe codul de înregistrare fiscală al acestuia, la organul fiscal în a cărui evidență fiscală este înregistrat contribuabilul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii