Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:39 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa, printre judeţele cu rezultate slabe la Recensământul General Agricol 2010

ro

16 Dec, 2010 21:03 973 Marime text

În perioada 2 decembrie 2010 - 31 ianuarie 2011 are loc activitatea de culegere a datelor în teren pentru Recensământul General Agricol 2010. Această activitate este monitorizată permanent. Ieri, a fost efectuată cea de-a treia raportare. Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în perioada 2 decembrie - 15 decembrie 2010, se constată că s-au completat 24,21% din numărul chestionarelor statistice estimate a fi înregistrate.

Numai în 17 judeţe, înregistrarea datelor statistice a fost superioară mediei calculate la nivel naţional. Rezultatele mai bune s-au înregistrat în judeţele: Arad, Dolj, Vaslui, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Braşov, Olt, Călăraşi, Tulcea.

Rezultatele slabe s-au înregistrat în judeţele: Sibiu, Hunedoara, Harghita, Bistriţa-Năsăud, Argeş, Buzău, Vrancea, Prahova, Timiş, Caraş-Severin, Constanţa. În judeţele în care s-au înregistrat rezultate slabe, există un număr relativ mare de localităti în care ritmul de recenzare este sub 20%. În aceste condiţii trebuie făcută o analiză a situaţiei din aceste localităţi, respectiv în ce sectoare se înregistrează un ritm scăzut, care este cauza şi ce măsuri se impun pentru a redresa situaţia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii