Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:36 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clanurile interlope isi coordoneaza afacerile din penitenciare

ro

11 Mar, 2010 22:42 1055 Marime text

Membrii unor clanuri interlope, precum cel al Cămătarilor sau Cordunenilor, încă îşi mai coordonează afacerile din penitenciare prin intermediul telefoanelor mobile, care le sunt aruncate peste gardul puşcăriei sau ascunse în mâncare, a declarat directorul ANP, Ioan Băla, la bilanţul instituţiei.

Astfel, şeful Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) s-a plâns că deţinuţii, mulţi dintre ei membri ai unor cunoscute clanuri interlope, au acces la telefoane mobile, cu ajutorul cărora pot să-şi coordoneze diversele afaceri mafiote.

Întrebat dacă nu este necesară o lege care să permită introducerea unor mijloace de bruiaj al semnalului GSM în penitenciar, Băla a răspuns că mai întâi este necesar ca ANP să se pună la punct cu tehnica pentru a nu interfera cu operatorii de telefonie mobilă şi a nu bruia semnalul consumatorilor obişnuiţi.

În acelaşi sens, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a spus că are pe agenda un astfel de proiect legislativ, care ar putea fi finalizat în cursul anului 2010.

Sursa:realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii