Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:25 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciocniri intre pensionari si jandarmi la Cotroceni si in mai multe judete (video)

ro

12 May, 2010 15:30 1561 Marime text

protest.jpgSute de pensionari protestează, astăzi, în Capitală şi în mai multe judeţe, dezamăgiţi de măsurile anunţate de preşedinte şi premier. Manifestanţii s-au îmbrâncit cu jandarmii şi au încercat să forţeze intrarea în curtea Palatului Cotroceni şi în sediile prefecturilor. Protestatarii sunt nemulţumiţi de diminuarea pensiilor şi cer demisia preşedintelui şi a premierului.

La Galaţi, protestul pensionarilor s-a lăsat cu îmbrânceli. Aproximativ 150 de pensionari s-au adunat în faţa Prefecturii gălăţene cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Emil Boc, dar şi majorarea punctului de pensie.

La Iaşi, peste 250 de pensionari participă la un miting de protest în faţa Prefecturii judeţului. Între manifestanţii şi jandarmii din faţa clădirii s-au produs de asemenea incidente, mai mulţi pensionari forţând intrarea în clădire.

Peste 300 de pensionari protestează şi în faţa Palatului Administrativ din Ploieşti faţă de diminuarea pensiilor. Aceştia cer demisia Guvernului şi strigă "Jos Băsescu!", considerându-i vinovaţi pe şeful statului şi pe premierul Emil Boc de faptul că România a ajuns în această situaţie.

Vezi Video:

Toate federaţiile care îi reprezintă pe pensionari i-au cerut preşedintelui Traian Băsescu, printr-o scrisoare deschisă, să reexamineze măsura de a reduce pensiile cu 15%, de la 1 iunie.

Şi profesorii protestează pentru a doua zi consecutiv, în faţa Parlamentului. Liderii dascălilor urmează să decidă data grevei generale. Reprezentanţii dascălilor au anunţat că resping măsurile anunţate de Traian Băsescu şi, dacă nu intervine nicio schimbare în politica Guvernului, sindicaliştii din Educaţie vor intra în grevă generală, cel mai probabil la sfârşitul anului şcolar.

Sursa: Antena3.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii