Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:42 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cenzurarea ziarului ZIUA de Constanta, exemplu in raportul despre presa, al Departamentului de Stat american

ro

23 Jun, 2010 21:09 1076 Marime text

ziua_ct.jpgÎn rapoartele internaţionale, presa este văzută ca o victimă a autorităţilor, deşi în ultimii ani s-au întregistrat progrese importante în ceea ce priveşte libertatea de exprimare. Potrivit raportului Departamentului de Stat, Guvernul a respectat libertatea de exprimare şi libertatea presei, jurnaliştii au putut critica autorităţile, însă au existat cazuri izolate de autorităţi care au intimidat, cenzurat sau atacat jurnalişti.

Printre cazurile de acest gen, prezentate de Departamentului de Stat american este întreruperea distribuţiei ziarului Ziua de Constanţa de către compania de distribuţie a presei deţinută de primarul Constanţei, Radu Mazăre, şi de preşedintele consilului local, Nicuşor Constantinescu, după ce cotidianul criticase autorităţile locale.

Potrivit raportului "Freedom of the Press 2010", realizat de Freedom House şi ale cărui rezultate au fost date publicităţii la Washington, în 2009, gradul de libertate a presei în România a crescut în 2009, comparativ cu anul precedent, când ţara noastră se situa pe poziţia 92 , la egalitate cu Ecuador, Panama şi Peru, după Cehia, Ungaria, Bulgaria, Serbia şi Croaţia, dar înaintea Albaniei, Macedoniei, Ucrainei şi Republicii Moldova.

România are o presă parţial liberă, aflându-se pe locul 88 în clasamentul anual al libertăţii presei realizat de Freedom House, la egalitate cu Bolivia, Brazilia şi El Salvador, după Burkina Faso, Namibia, Bulgaria şi Uruguay, dar înaintea Republicii Moldova, Turcia sau Ucraina.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii