Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:45 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Canalul Constanţa-Rotterdam – primul mare proiect românesc în care se bagă UE

ro

20 May, 2011 11:50 1652 Marime text

dunare1_89942800.jpgPlanul de creare a unui canal navigabil între Marea Neagră şi Marea Nordului a fost dus de lobby-iştii români la Bruxelles şi transformat în strategie europeană. 50 de miliarde de euro dă Uniunea Europeană până în 2013 pe ce se numeşte "Strategia UE pentru regiunea Dunării", iar România ar putea lua cea mai mare parte din această sumă.

Cea mai importantă parte din această strategie este deschiderea Dunării pentru navigaţie, chestiune care a fost cuprinsă în programul aleactoral al lui Traian Băsescu, în campania din 2009.

"Trebuie sa ne pregătim, de urgenţă, pentru a utiliza potenţialul de transport pe apă pe traseul Dunare - Main - Rin, urmărind să realizăm o legătura transeuropeană eficientă între Marea Neagră şi Marea Nordului, între porturile Constanţa şi Rotterdam", scria în programul electoral.

Între timp, miniştrii de externe ai celor 27 de state membre ale UE au aprobat luna trecută strategia UE pentru regiunea Dunării, care cuprinde această prioritate.

Continuarea pe http://www.money.ro/canalul-constanta-rotterdam-prc-e2prc-80prc-93-primul-mare-proiect-romanesc-adoptat-de-ue_967726.html.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii