Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teatrul românesc în doliu! Un mare actor s-a stins din viață la o zi după ce și-a serbat onomastica

ro

22 May, 2024 14:13 1226 Marime text
Actorul Costel Constantin s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani! Vestea a fost dată de reprezentanții Teatrului Național. Dispariția marelui actor vine la o zi după ce și-a serbat onomastica. 

„Cu adâncă tristețe anunțăm trecerea la Veșnicie a marelui actor COSTEL CONSTANTIN, un coleg minunat, un artist desăvârșit, cu o lungă și o prodigioasă carieră atât în teatru, cât și în film, cu zeci de roluri memorabile!
Costel Constantin s-a născut pe 20 octombrie 1942, la Galați.
A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la clasa profesor Beate Fredanov, în 1964.Printre rolurile sale celebre se numără aparițiile pe scena Teatrului Național din București, unde a colaborat cu regizori de renume și a interpretat personaje dintr-o gamă variată de piese clasice și contemporane.
A debutat pe scena Teatrului Național București în 1970, cu rolul Nick din piesa „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee“ - anunță Teatrul Național.

Foto: facebook/Teatrul NaționalA jucat în zeci de piese, printre care se numără Săptămâna patimilor de Paul Anghel, Regele Lear de William Shakespeare, Năpasta, O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale, Alexandru Lăpușneanu de Virgil Stoenescu, Azilul de noapte de Maxim Gorki, Apus de soare de Barbu Ștefănescu Delavrancea, Steaua fără nume de Mihail Sebastian, Crimă pentru pământ după Dinu Sararu, Sâmbătă, duminică, luni de Eduardo De Filippo, Sinucigasul de Nikolai Erdman.

Ultima oară a putut fi văzut pe scenă în iunie 2023, în spectacolul „Omul care a văzut moartea”, un rol remarcabil, pe care l-a însuflețit în peste 200 de reprezentații de-a lungul a zece ani.
Dumnezeu să-l aibă în paza Sa! Condoleanțe familiei!

Citește și: 

Un fost ministru de Interne în Guvernul Petre Roman s-a stins din viață. „Moartea sa reprezintă o pierdere majoră pentru România“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii