Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:23 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BNR a redus dobanda de politica monetara

ro

04 May, 2010 22:10 593 Marime text

Consiliul de Administraţie al băncii centrale a făcut, astăzi, cea de-a patra reducere a dobânzii cheie din acest an, cu un sfert de punct procentual, reducând principalul instrument al politicii monetare la un nivel minim record de 6,25% pe an.

Astfel, în a patra şedinţă de politică monetară din acest an, boardul Băncii Naţionale a României (BNR) a decis să continue reducerea graduală a dobânzilor. În ianuarie, banca centrală coborâse dobânda cheie de la 8% la 7,5%, pentru ca în februarie să continue în acelaşi ritm, reducând dobânda la 7%, iar în martie la 6,50% pe an.

În urma acestei decizii, economiştii se aşteaptă ca băncile să redeschidă robinetul de bani şi să înceapă să împrumute populaţia şi firmele. De asemenea, analiştii economici se aşteaptă ca dobânzile la credite să scadă peste trei luni.

În urma deciziei, scad automat şi dobânda la facilitatea de credit , de la 10,50% pe an în prezent la 10,25% începând de miercuri, şi la facilitatea de depozit, de la 2,50% la 2,25%, acestea fiind fixate într-un culoar de plus/minus 4 puncte procentuale faţă de dobânda de politică monetară.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii