Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:47 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Basescu a decis Referendum pentru parlament unicameral pe 22 noiembrie

ro

22 Oct, 2009 22:25 872 Marime text

 

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat astăzi că a semnat decretul pentru organizarea unui referendum la care cetăţenii sunt consultaţi în legătură cu existenţa unui parlament unicameral şi pentru reducerea numărului de parlamentari la 300. Referendumul va avea loc pe 22 noiembrie, o dată cu alegerile prezidenţiale.

Preşedintele a citit articolele pe care le conţine decretul pe care l-a semnat.

"Articolul 1 spune că poporul român este chemat să îşi exprime voinţa cu privire la următoarele probleme de interes naţional: trecerea la un parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari la maxim 300 de persoane", a declarat Băsescu

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Robert 23 Oct, 2009 14:42 SA SE REDUCA NUMARUL DE PARLAMENTARI DAR SA RAMANA BICAMERAL ! Uniunea Europeana recomanda ca pana in 2013 sa existe parlament bicameral pentru toate statele membre. Cine nu se conformeaza va pierde fonduri. Concret daca Basescu face referendum si este aprobat de populatie nu poate intrerupe mandatele actuale ale parlamentarilor care au fost alesi uninominal pe patru ani. O lege nu poate actiona retroactiv. Deci aplicabilitatea va fi din a doua jumatate a anului 2012. Pentru maxim 6 luni ca dupa aia intram in 2013 si trebuie sa ne supunem recomandarii UE sau sa o luam in mana in privinta fondurilor europene. Deci la inceputul lui 2013 ar trebui alte alegeri ca sa fim bicamerali.