Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:53 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biserica din Grecia se opune ferm legalizării căsătoriei între persoane de același sex

ro

23 Jan, 2024 21:38 796 Marime text
Sursa foto: Pexels




 
  • Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Greceşti a declarat marţi că se „opune total" planului Atenei de a legaliza căsătoria între persoane de acelaşi sex, care urmează să fie înaintat parlamentului luna viitoare, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Statul legiferează, dar acest parametru nu privează biserica de libertatea de exprimare şi nici nu o scuteşte de datoria de a informa poporul (...) Dacă tace, poartă o grea responsabilitate", a indicat Sfântul Sinod la sfârşitul unei reuniuni extraordinare care a durat peste 5 ore.

 

„Sfânta noastră Biserică se opune total proiectului de lege propus", a adăugat acesta într-un comunicat.


Mitropoliţii Bisericii Ortodoxe Greceşti au decis, de asemenea, să trimită scrisori în care să îşi exprime poziţia celor 300 de parlamentari, să se adreseze credincioşilor din toate bisericile din Grecia pe 4 februarie şi să îi informeze prin pliante despre opoziţia lor faţă de proiectul de lege care urmează să fie adoptat în următoarele zile în Consiliul de Miniştri.

Potrivit acestora, proiectul de lege va promova „abolirea paternităţii şi a maternităţii" şi „dispariţia rolurilor de gen în cadrul familiei".

„Această iniţiativă legislativă condamnă viitorii copii să crească fără tată sau fără mamă într-un mediu de confuzie a rolurilor parentale", au adăugat aceştia.


Premierul Kyriakos Mitsotakis a anunţat recent că proiectul de lege ar trebui să fie examinat în parlament până la jumătatea lunii februarie, în pofida opoziţiei Bisericii, care exercită o mare influenţă asupra societăţii şi a unei părţi a taberei conservatoare din care provine.

„Vom asculta părerile bisericii, dar statul legiferează, nu co-legiferează cu biserica", a insistat Mitsotakis la prezentarea proiectului său.


Grecii par în continuare divizaţi pe această temă, două sondaje publicate recent dând 49% opuşi căsătoriei între persoane de acelaşi sex şi 52% favorabili.
 
 
 
 Citește și
Grecia trebuie să-și pregătească forţele pentru „instabilitate", după Erdogan
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii