Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:02 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare alături de Arhiepiscopia Tomisului, la slujba de Bobotează

ro

06 Jan, 2024 09:11 755 Marime text
 
  • La data de 6 Ianuarie, poporul român sărbătorește Boboteaza, care este sărbătoarea creștină a Botezului Domnului, un moment important în calendarul religios, marcând evenimentul în care Iisus Hristos a fost botezat în apa Iordanului.
     
La data de 6 Ianuarie, poporul român sărbătorește Boboteaza, care este sărbătoarea creștină a Botezului Domnului, un moment important în calendarul religios, marcând evenimentul în care Iisus Hristos a fost botezat în apa Iordanului, transmite un comunicat din partea ARSVOM.
 
În tradiția românească, această sărbătoare este însoțită de numeroase obiceiuri și superstiții, iar participarea activă la aceste tradiții se consideră adesea o modalitate de a asigura noroc, sănătate și iubire pe tot parcursul noului an.
 
În mod tradițional, la Bobotează, se desfășoară obiceiul aruncării unei cruci în apa înghețată. În majoritatea satelor și în mediul urban, credincioșii, însoțiți de preot, participă la o procesiune către o apă curgătoare pentru ceremonia "sfințirii apelor". În timpul acestei ceremonii, preotul aruncă o cruce în apa înghețată, iar cei mai curajoși se scufundă pentru a o recupera. Cel care reușește să scoată crucea din apă este recompensat cu colaci, fructe și bani.
 
Acest obicei este tradiție și la Constanța, unde Arhiepiscopia Tomisului organizează anual festivitatea de Sfințire a apelor și aruncarea celor trei cruci.
 
Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare sprijină gratuit această acțiune și participă activ cu navele SAR ARTEMIS și SAR PHOENIX, precum și cu Grupul de Scafandri din dotarea ARSVOM, în vederea asigurării siguranței și securității participanților la aruncarea celor trei cruci în largul Mării Negre.
 
„Dumnezeu să binecuvânteze marinarii salvatori la datorie!”, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Intervenție de urgență a ARSVOM în rada exterioară a Portului Constanța! Un marinar turc, transportat la spital (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii