Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:50 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ancheta in cazul armelor furate de la Ciorogarla, la final

ro

26 May, 2010 12:08 1088 Marime text

Cel mai mare dintre fraţii Preda a fost scos din arest ca să studieze probele strânse de procurorii DIICOT în 23 de volume, câte are dosarul. Ancheta este pe final, iar procurorii se pregătesc să scrie rechizitoriul.

La sfârşitul lunii decembrie 2009 , procurorii DIICOT l-au pus sub acuzare pe Eugen Preda pentru că ar fi comandat furtul a 62 de arme din depozitul militar de la Ciorogârla. Mai mult, reţeaua pe care acesta ar fi coordonat-o era implicata, susţin anchetatorii, şi în traficul de heroină dinspre Turcia spre Vestul Europei.

Pe lânga miile de ore de interceptări şi declaraţii ale unor martori intraţi în programul de protecţie, procurorii DIICOT se bazează şi pe o expertiză criminalistică. Mai mulţi membri ai reţelei Preda au fost localizaţi în apropierea sau chiar în depozitul de armament de la Ciorogârla. Este vorba despre urmele unor pantofi sport (ai fraţilor Preda, dar şi ai altor inculpaţi din dosar) pe care anchetatorii susţin că i-au găsit la percheziţiile făcute după aproape 10 luni de la furt. Aceiaşi anchetatori au apelat şi la o alta tehnică în premieră ca să obţină probe ADN: le-au dat celor bănuiţi de furt pixuri şi hartie specială pentru declaraţii astfel încât să rămână urme de transpiraţie şi epidermă care să poată fi analizate criminalistic.

Până în prezent au fost recuperate 35 de arme din cele 62 furate din depozitul de la Ciorogârla.

Sursa: realitatea.net

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii