Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:28 29 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A şocat o ţară întreagă Criminalul din Dallas va fi judecat şi la Constanţa

ro

26 Nov, 2011 15:23 720 Marime text
Marcel Cătăraru, individul despre care procurorii spun că ar fi ucis o tânără de care se îndrăgostise, a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Tulcea, la o pedeapsă de 16 ani închisoare. Totodată, instanţa de decis menţinerea măsurii arestării preventive a inculpatului şi deducerea din pedeapsă durata reţinerii şi arestării preventive a inculpatului începând cu 29 august 2011 şi până la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. Decizia Tribunalului Tulcea urmează a fi atacată cu apel, la Curtea de Apel Constanţa.
 
Despagubiri 
 
Mai mult decât atât, Tribunalul Tulcea a admis acţiunile civile ale părţilor civile Petre Nedelcu, Steliana Nedelcu (părinţii fetei) şi Andreea Ş., prin reprezentant legal Nicuşor Ştergar, obligându-l pe inculpatul să plătească părţii civile Petre Nedelcu suma de 8000 lei, reprezentând despăgubiri materiale şi 30000 lei despăgubiri morale. Marcel Cătăraru va trebui să-i plătească părţii civile Steliana Nedelcu suma de 30000 lei despăgubiri morale. „Obligă inculpatul să plătească părţii civile Andreea Ş., prin reprezentant Ştergar Nicuşor suma de 4000 lei cu titlul de despăgubiri materiale, suma de 30000 lei despăgubiri morale. Obligă inculpatul la plata unei prestaţii periodice lunare de 700 lei, în favoarea minorei Andreea Ş., născută la data de 26 septembrie 2008 şi până la majoratul minorei“, se mai arată în decizia judecătorilor.

Ce spun procurorii  

„În fapt, s-a reţinut că în seara zilei de 28.08.2011, în jurul orelor 21,00, inculpatul Cătăraru Marcel, dorind să se răzbune pe victima N.M.-G. de 23 de ani, că nu este de acord să aibă o relaţie cu el, a stabilit încă de la domiciliul său o întâlnire cu aceasta într-o zonă de la periferia municipiului Tulcea, cu intenţia de a-i lua viaţa. Victima, cunoscându-l pe Cătăraru Marcel de 3-4 ani, a acceptat să se întâlnească cu autorul. Cătăraru Marcel a premeditat să-i ia viaţa victimei în cartierul în care aceasta locuia (nr. Dallas), unde se afla un teren abrupt de circa 20 de metri spre linia ferată. S-a întâlnit cu victima în locul unde plănuise şi deoarece victima i-a spus că nu poate fi prietena lui, Cătăraru Marcel a împins victima, aceasta căzând pe un platou, la o distanţă de aproximativ 1,5 metri de locul stătuse anterior cu autorul de vorbă. Văzând că fata se apuca de vegetaţie pentru a se salva, Cătăraru Marcel i-a întins mâna, dându-i de înţeles acesteia că vrea să-i acorde un ajutor. Prinzând-o de mână, Cătăraru Marcel a împins victima din nou în gol pentru a se asigura că fata va muri. Pentru a fi sigur că acţiunea sa nu va da iar greş, pe nişte scări, inculpatul a coborât până la sol, pe unde trecea linia de cale ferată şi deoarece victima mai mişca, a tras-o în vegetaţie, pentru a nu fi găsită de cineva, după care a strâns-o de gât până ce a fost sigur că nu mai trăieşte. După câteva ore, în cursul nopţii de 28/29.08.2011, mustrându-l conştiinţa, inculpatul s-a autodenunţat organelor de poliţie. Ulterior, s-a stabilit că victima a suferit o multitudine de excoriaţii şi echimoze, însă nici o fractură, moartea datorându-se asfixiei mecanice prin strangulare manuală“, potrivit anchetatorilor.   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii