Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:17 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sunteti gata sa-l bagati pe Mazare in dulap?

ro

14 May, 2010 04:29 2122 Marime text
manuela1_editorial.jpgM-am întrebat în ultima vreme, de ce doar în PDL Constanţa există o luptă acerbă pentru supremaţie. În PNL vedem că taberele rivale actualei conduceri sunt prea puţin vocale. Dar în PSD? În PSD Constanţa?

De ce doar în PDL-ul aflat sub interimatul lui Banias sunt lupte de culise, lupte puternice? Doar ei au ceva de împărţit? De ce în PSD Constanţa nu se întâmplă la fel? Totuşi, este o organizaţie importantă, iar semnul unei schimbări ar putea răsturna ierarhia la viitoarele alegeri. Oare Mazăre şi Constantinescu nu au egal în partid? Oare nu au contracandidaţi? Or fi proptelele lor prea îndestulate ca să mai vrea cineva să-i dea jos? Îmi amintesc că pe vremea când se afla Năstase la şefia partidului, schimbările erau la ordinea zilei în PSD. Mai-marii PSD făceau la Constanţa descinderi mai ceva ca ofiţerii de la Crimă Organizată. Au fost daţi jos oameni cu state vechi în partid, cei care au făcut de altfel tranziţia actualului PSD de la PCR - FSN - PDSR şi până astăzi. I-am văzut în funcţie şi apoi detronaţi, pe Petre Stancă, Marin Uţă Chintoan şi apoi, doar instalat, pe Radu Mazăre. Câteodată, când mă gândesc la situaţia Constanţei, nu ştiu dacă o să apucăm vreodată noi să-l mai vedem pe Mazăre înlocuit. Deşi este clar că e nevoie de un suflu nou în organizaţie, de forţe proaspete. Cred că subiectul Mazăre, ca şi imaginea lui sclipicioasă, s-a cam şters. Ne-am cam plictisit ce-i drept. Am vrea să-i ia locul cineva, am vrea să fie altcineva, o faţă nouă în centrul atenţiei, pentru că pe actualul şef al PSD şi primar de Constanţa îl ştim pe de rost. Ştim ce femei, ce maşini, ce ţări, ce vacanţe, ce haine, ce sporturi, ce branduri îi plac, ce îl enervează. Ştim pe cine a încercat să imite. Ce mai! Ne-am săturat. Îl ştim pe el cât şi pe personajele multiple care-i sunt ataşate. Mai are Mazăre vreo faţă, vreo latură necunoscută? Greu de crezut că ar mai putea să ne surprindă cu ceva. Constantinescu a fost mai puţin în centrul atenţiei, deşi în centrul intersecţiei a stat mai mult ca mulţi dintre noi, şi cu toate astea ne-am săturat şi de el. O imagine care stă prea mult în văzul tuturor devine neinteresantă, tolerată. Am ajuns, aşa cum ar spune unul dintre foştii mei profesori, la fenomenul de matracaj - subiectul devine lipsit de conţinut. Mă gândesc că atunci când nu ne mai place un lucru, când ne plictisim de el, îl dăm de pomană sau îl băgăm în dulap şi uităm de el. Cum prima variantă nu se prea aplică aici, mă gândesc că a doua nu ar fi rea. Dar sunt pesediştii pregătiţi să-i bage în dulap pe Mazăre şi Constantinescu? Au pe altcineva cu care să ne ia ochii? E greu de crezut, deşi ştiu că mulţi gândesc că le-a fost şi lor de-ajuns. Or veni alegerile şi la PSD Constanţa şi om vedea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • razvraty 14 May, 2010 09:00 ati vazut vreodata o capusa satula? adica umflata ca un balon asa este mazare sta linistit si papa ce a adunat ,ca el si gasca de imbuibati din primarie ,sa vedem pe cine da mazare afara ,pe capusari sau tot pe noi sarantocii cu nici o mie salaru pe luna ,deja a inceput vinzoleala in sac (stiti cum se face cind vrei sa omori sobolanii ai bagi itrun sac)deja se stiu preturile pentru cei care vor sa ramana TARAN stie
  • Mine 14 May, 2010 07:08 Cainele moare de drum lung si tu de grija altuia.