Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:26 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul comunei Lumina, despre fondurile primite în ultima şedinţã a CJC Dumitru Chiru - „Am luat banii de la Consiliul Judeþean cu împrumut"

ro

03 Sep, 2010 02:16 1828 Marime text
canalizare_lumina_dumitru_chiru.jpgConsilierii judeþeni au aprobat în ultima şedinţã repartizarea pe unitãţi administrativ-teritoriale a unei sume din procentul de 20% din sumele defalcate din cota de 22% din impozitul pe venit. Modul de alocare a banilor, propus de preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, a stârnit nemulţumiri în rândul primarilor, de aceste fonduri beneficiind doar şase primãrii conduse de primari social-democraţi.

Dintre toate comunele, Primãria Lumina a primit suma cea mai mare: 2.977.534,20 lei. Banii au fost solicitaţi de autoritatea localã din Lumina pentru execuţia de lucrãri în cadrul Programului privind reabilitarea şi extinderea structurii de apã şi canalizare menajerã, derulat cu fonduri de la Ministerul Mediului şi Dezvoltãrii Durabile.

Primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru, a precizat cã aceşti bani au fost luaţi cu titlul de împrumut de la Consiliul Judeţean Constanţa, urmând sã fie returnaţi în momentul în care comuna va primi banii de la Ministerul Mediului. „Aceasta este o formã de creditare, numai cã nu am luat banii de la bancã, i-am luat de la Consiliul Judeţean, care şi-a constituit şi fond de co-finanþare a proiectelor cu finanţare europeanã. Comuna Lumina are de primit de la Ministerul Mediului 80 de miliarde de lei vechi pe anul acesta, pe care nu i-a primit pânã acum. Dacã nu împrumutam aceşti bani eram în pericolul de a stopa lucrarea, ceea ce nu ne permitem pentru cã ar însemna ca fierul pe care l-am împãmântat la staţiile de pompare pe care le construim sã rugineascã. Ar însemna cã se alege praful de banii investiţi pânã acum", a subliniat primarul comunei Lumina. Edilul a adãugat cã reţeaua de canalizare a fost executatã în proporþie de 80% şi cã au mai rãmas de efectuat lucrãri pe un sfert din strãzile localitãţii şi de finalizat staţiile de pompare. Valoarea totalã a investiţiei este de 15.041.000 de lei fãrã TVA, iar executantul este Al Stom Company SRL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii