Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:35 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Chirciu vrea sa reabiliteze un drum agricol cu bani europeni

ro

14 May, 2010 04:34 1859 Marime text
oltina_primar_gheorghe_chirciu_03.jpgPrimarul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu, a demarat reabilitarea sediului primăriei.

În momentul de faţă se lucrează încă la repararea şi modernizarea imobilului în care îşi desfăşoară activitatea administraţia locală. Clădirea primăriei este una veche şi improprie, care necesită îmbunătăţiri. După finalizarea lucrărilor, autoritatea locală va avea la dispoziţie un sediu administrativ decent.

Primarul Gheorghe Chirciu vrea să atragă bani europeni pentru proiecte de interes local. Potrivit edilului, administraţia locală din Oltina lucrează în momentul de faţă la elaborarea documentaţiei pentru accesarea de fonduri europene în vederea reabilitării unui drum aferent exploataţiilor agricole. Este vorba despre un drum care deserveşte o suprafaţă de 1.700 hectare din localităţile Oltina şi Satu Nou. Proiectul va fi depus spre finanţare în cadrul Măsurii 121 „Modernizarea exploataţilor agricole", care se încadrează în Axa I -„Creşterea competitivităţii sectorului agricol şi silvic".Printre obiectivele acestei măsuri se numără introducerea şi dezvoltarea de tehnologii şi procedee noi, diversificarea producţiei,ajustarea profilului, nivelului şi calităţii producţiei la cerinţele pieţei, inclusiv a celeiecologice, precum şi producerea şi utilizarea energiei din surse regenerabile. De asemenea, această măsură sprijină adaptarea exploataţiilor la standardele comunitare, creşterea veniturilor lor, sprijinirea membrilor grupurilor de producători sau ai altor forme asociative, învederea încurajării fenomenului de asociere. Fondurile totale alocate Măsurii 121 sunt de 991.827.895 euro,din care contribuţia Guvernului României este de 20%, iar cea a Uniunii Europene de 80%.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii