Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:21 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţie realizată în regie proprie Reţeaua de alimentare cu apă din Capidava, dată în folosinţă

ro

10 Dec, 2010 02:45 2675 Marime text
Topalu_primar_Gheorghe_Murat_.jpgPrimăria comunei Topalu a finalizat reţeaua de alimentare cu apă în satul Capidava.

Primarul Gheorghe Murat ne-a declarat că sistemul de alimentare cu apă a fost inaugurat în urmă cu trei săptămâni. „Am pus reţeaua în funcţiune şi oamenii sunt foarte bucuroşi că au apă", ne-a declarat edilul. Reţeaua de alimentare cu apă din Capidava a fost realizată în regie proprie, fapt ce a redus cu mult costurile investiţiei. Lucrarea a fost estimată la 16 miliarde de lei vechi, însă costurile finale au fost de aproximativ şase miliarde de lei vechi.

Autoritatea locală a comunei Topalu se pregăteşte să depună spre finanţare şi proiectul privind realizarea portului turistic de la Capidava. „Am fost la Bucureşti pentru obţinerea avizului de la Apele Române pentru depunerea proiectului", ne-a declarat primarul Gheorghe Murat. Proiectul va fi înaintat spre finanţare prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului", Domeniul major de intervenţie 5.2. „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice". Consiliul Judeţean Constanţa va asigura 30% din totalul cheltuielilor eligibile.

O altă investiţie prioritară pentru autoritatea locală din Topalu este reabilitarea termică a unor instituţii de interes pentru comunitatea locală: şcoala, grădiniţa şi căminul cultural. Este vorba despre înlocuirea sistemelor clasice de încălzire cu unele care utilizează energie regenerabilă. Primarul Murat este însă îngrijorat de faptul că investiţia nu va demara prea repede, având în vedere faptul că prima licitaţie a fost anulată ca urmare a contestaţiei, iar cea de-a doua a fost contestată din nou.

Primăria a oferit burse copiilor merituoşi

Edilul este însă mulţumit de faptul că Primăria şi Consiliul Local Topalu au identificat resurse pentru oferirea burselor de merit celor mai merituoşi copii ai comunei. „De aceste burse, în valoare totală de 35 de milioane de lei vechi, beneficiază elevii cu cele mai bune rezultate la învăţătură din clasele V-VIII. S-au luat în considerare acum mediile de pe ultimul semestru al anului şcolar trecut. Au fost foarte bucuroşi că le-au primit, mai ales că bursele sunt consistente", a precizat Gheorghe Murat.

Cu ocazia apropiatelor sărbători de iarnă, administraţia locală va oferi persoanelor vârstnice daruri constând în alimente. Se va distribui un pachet cu alimente fiecărei familii. De asemenea, pe 19 decembrie, primarul Gheorghe Murat va oficia căsătoria a patru cupluri de localnici care serbează Nunta de Aur. Şi copiilor din comună le vor fi distribuite cadouri oferite de Consiliul Judeţean.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii