Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colaborare româno-elveţiană în domeniul situaţiilor de urgenţă Oltina - printre cele patru centre de voluntariat incluse în proiectul OVR

ro

10 Jun, 2011 01:49 2931 Marime text
Oltina_primar_03.jpgÎn comuna Oltina va funcţiona cel de-al patrulea centru pentru situaţii de urgenţă din ţară, sprijinit de reţeaua de dezvoltare rurală elveţiană Operation Villages Roumains (OVR) şi de asociaţia de prietenie ce a luat fiinţă între staţiunea elveţiană Nendaz şi oraşul clujean Gherla.

„Suntem onoraţi să ne numărăm printre cele patru centre de servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă din ţară incluse în proiectul derulat de către asociaţia Operation Villages Roumains. Am fost invitaţi să participăm la ceremonia de lansare a acestui proiect, la Gherla, în judeţul Cluj", ne-a declarat primarul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu. Edilul a precizat că cele patru centre pentru situaţii de urgenţă vor lua fiinţă la Gherla, Livezile - judeţul Bacău, Deda - judeţul Mureş şi Oltina. Primarul comunei Oltina a precizat că şi unitatea administrativ-teritorială pe care o reprezintă are serviciu propriu de voluntariat pentru situaţii de urgenţă, constituit conform legii. Gheorghe Chirciu a precizat că serviciul de voluntariat al comunei Oltina este dotat cu autospecială de pompieri şi are un număr de 28 de voluntari, majoritatea angajaţi ai Primăriei Oltina. Voluntarii au participat la cursuri de instruire în domeniul situaţiilor de urgenţă.

O sută de ani de relaţii diplomatice româno-elveţiene

„Prin acest proiect derulat de asociaţia elveţiană Villages Roumains în care am fost incluşi, alături de alte trei localităţi din ţară, serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă Oltina va beneficia de echipament şi utilaje necesare remizei", a precizat edilul. Primarul Gheorghe Chirciu ne-a declarat că Oltina a fost inclusă în acest proiect datorită relaţiilor de colaborare cu Clubul Rotary.

Ieri, la Casa de Cultură din Gherla, a avut loc ceremonia de lansare a proiectului, manifestare ce a marcat aniversarea a 100 de ani de relaţii diplomatice între România şi Elveţia. Astăzi, începând cu ora 12.00, în Parcul Central din Deda va avea loc inaugurarea centrului zonal pentru situaţii de urgenţă, ceremonie în cadrul căreia va fi donat un camion de intervenţie. Parteneriatul elveţiano-român este susţinut de către Ambasada Elveţiei. De precizat că la ceremoniile de la Gherla şi Deda participă, pe lângă reprezentanţii autorităţilor locale implicate în proiect, şi Francisc Giurgiu - preşedintele OVR România, Pascal Praz - preşedintele OVR Elveţia şi Cristophe Praz - preşedintele Asociaţiei de prietenie Nendaz-Gherla.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii