Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:27 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băcăuani şi constănţeni au serbat 600 de ani de atestare a localităţii Oituz

ro

03 Sep, 2010 02:37 1331 Marime text
lumina_-_medalie_jubiliara.jpgWeek-end-ul trecut, comuna Lumina a fost vizitată de o delegaţie din comuna Oituz, judeţul Bacău, cu ocazia împlinirii, pe 15 august, a 600 de ani de atestare documentară a localităţii lor.

Locuitori din comuna Oituz de Bacău, în frunte cu primarul Ioan Osoloş, au vizitat satul Oituz de Constanţa, pentru a celebra împreună cu locuitorii acestei aşezări, strămutaţi din localitatea băcăuană, momentul încărcat de semnificaţii istorice. Cu această ocazie, primarul Ioan Osoloş i-a înmânat primarului Dumitru Chiru medalia jubiliară „600 de ani de la atestarea localităţii Oituz" şi o diplomă din partea Asociaţiei Naţionale „Cultul Eroilor".

Festival pentru copii şi tineret

Duminica trecută, în comună s-a desfăşurat şi Festivalul pentru copii şi tineret „Farmecul Muzicii", organizat de Primăria şi Consiliul Local Lumina, care a reunit anul acesta 85 de participanţi din întreaga ţară. Evenimentul, ajuns la cea de-a treia ediţie, s-a desfăşurat la Căminul Cultural Lumina. Potrivit primarului Dumitru Chiru, manifestarea artistică s-a desfăşurat pe patru categorii de vârstă: 5-9 ani, 10-13 ani, 13-15 ani şi 15-25 de ani. Preşedintele juriului a fost Mihai Trăistariu, iar pentru fiecare categorie de vârstă s-au oferit premii pentru locurile I, II şi III şi marele trofeu. Primarul comunei Lumina a precizat că pentru acest eveniment nu s-au cheltuit bani de la bugetul local, totul fiind asigurat prin contribuţia sponsorilor. „Bugetul local nu a fost afectat. Fondurile necesare organizării festivalului au fost asigurate de către sponsorii de pe plan local. Au participat 40 de copii şi tineri din judeţul Constanţa, iar restul din ţară", a precizat Dumitru Chiru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii