Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:22 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toma, al doilea marcator al Ligii Campionilor

ro

06 Nov, 2009 02:03 770 Marime text
hcm.jpgCu cele şase reuşite din meciul cu PAOK, extrema dreaptă a HCM-ului a strâns 25 de goluri în actuala ediţie a celei mai importante competiţii intercluburi

Deşi meciurile cu adevărat dificile abia urmează pentru campioana României, trupa pregătită de Zoran Kurtes are şanse mari să acceadă în optimile Ligii Campionilor, după cea de-a treia victorie consecutivă în faza grupelor.

După ce a „răpus" formaţii precum Montpellier sau Pick Szeged, HCM Constanţa a învins relativ uşor, în deplasare, pe „cenuşăreasa" Grupei A, PAOK Salonic, meci contând pentru etapa a patra din Liga Campionilor. Aşa cum ne-au obişnuit şi la victoriile precedente, constănţenii au intrat mai greu în joc. Astfel, prima parte a meciului a stat sub semnul echilibrului, cele două formaţii mergând cap la cap până spre finalul primului mitan (scor 12-12, minutul 27). Trupa lui Zoran Kurtes a crescut ritmul în ultimele minute şi a intrat la cabine cu un avantaj de patru goluri, scor 16-12. „Marinarii" şi-au menţinut un ecart liniştitor pe tabelă şi după pauză. Grecii au mai avut o singură tresărire de orgoliu când s-au apropiat la două goluri (22-20, minutul 43), însă nu a fost suficient să-şi atragă victoria, care a revenit campioanei României cu scorul de 30-26. Cei mai buni marcatori ai formaţiei de pe litoral au fost Csepreghi, cu 10 goluri, Toma (6), Sabou (5), Băiceanu (5) şi Adzic (3). Deşi părea să fi suferit o accidentare destul de serioasă în minutul 59 al întâlnirii cu PAOK, Laurenţiu Toma a scăpat fără nicio coastă ruptă după intrarea criminală a portarului grecilor, la una dintre ultimele faze ale meciului. În schimb, cu cele şase reuşite din meciul de miercuri seară, extrema dreaptă a campioanei a totalizat 25 de goluri în această ediţie a Ligii Campionilor, fiind al doilea marcator al competiţiei, după Nikolaos Riganas, de la PAOK. Toma este urmat de Csepreghi, cu 21 de goluri, şi Schuch (14). Altfel, extrema stângă a HCM-ului, George Buricea, a revenit în teren la Salonic. Absent la ultimul meci din Ligă, cu maghiarii de la Pick Szeged, Buricea s-a accidentat în meciul de campionat cu Transilvania Cluj şi a trebuit să lipsească două săptămâni.

Urmează „dubla" cu ruşii de la Chekhovskie

Cu un bilanţ de trei victorii şi o înfrângere, HCM a urcat pe primul loc în grupă, având şase puncte, unde va rămâne cel puţin până duminică, atunci când echipele aflate pe primele două poziţii înaintea jocului din Grecia, Montpellier şi Chehovskie Medvedi, vor juca în Franţa. În aceeaşi zi este programată şi partida dintre Pick Szeged (locul 4) şi Pevafersa Valladolid (locul 5). HCM mai are de disputat în Grupa A şase partide: cu Chekhovskie Medvedi (15 noiembrie - acasă şi 19 noiembrie - deplasare), cu Montpellier (14 februarie - deplasare), Pevafersa Valladolid (20 februarie - deplasare), Paok Salonic (27 februarie - acasă) şi Pick Szeged (7 martie, deplasare).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii