Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:25 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai aproape de Liga I Săgeata încheie anul pe loc promovabil

ro

06 Dec, 2010 02:49 1183 Marime text
sageata.jpgFormaţia năvodăreană a profitat de pasul greşit făcut de Ceahlăul în Ghencea şi s-a apropiat la un singur punct de primul loc

Săgeata Năvodari a încheiat cu un nou succes prima jumătate a sezonului, după ce s-a impus pe teren propriu în faţa formaţiei Dunărea Galaţi, cu scorul de 1-0 (0-0).

Desfăşurată pe un teren dificil, partida a început prost pentru echipa lui Aurel Şunda, pentru că, după doar două minute de joc, Decebal Gheară şi-a spart arcada după un duel aerian cu atacantul oaspeţilor, Cârjan. Jucătorul Săgeţii a fost transportat imediat la spitalul din Constanţa, fiind înlocuit în departamentul defensiv de Ciprian Dinu. Deşi gălăţenii au dominat prima parte a reprizei, prima ocazie importantă a meciului a avut-o Săgeata în minutul 18, când Şicu a fost oprit de portarul Măstăcan, după un contraatac rapid. Dunărea dă replica trei minute mai târziu prin Dan Popescu, şutul său de la 35 de metri fiind respins cu greu de Olteanu. Portarul formaţiei năvodărene se remarcă din nou în minutul 26, respingând în transversală mingea trimisă periculos cu capul de Cârjan. Şicu şi Vezan au şansa deschiderii scorului pe final de repriză, însă nu reuşesc să finalizeze ocaziile avute.

Un nou scandal din cauza arbitrajului

După ce săptămâna trecută arbitrul Eduard Constantinescu a fost agresat de un suporter în timpul partidei pe care Săgeata a disputat-o pe terenul celor de la Juventus, nici partida de sâmbătă, de la Năvodari, nu a fost lipsită de incidente. În minutul 59, atacantul gazdelor Jianu, intrat pe teren imediat după pauză în locul lui Şicu, a scăpat singur cu portarul Dunării şi a fost faultat de acesta în suprafaţa de pedeapsă. Deşi la aceeaşi fază mingea a intrat în poartă, arbitrul Georgian Ionescu nu a validat golul, dictând lovitură de la 11 metri şi acordând doar cartonaş galben portarului echipei gălăţene. Chiţu a ratat de la punctul cu var, însă la semnalizarea asistentului Costin Florescu, arbitrul de centru a dictat repetarea loviturii întrucât portarul se afla în faţa liniei porţii în momentul execuţiei. Jucătorii gălăţeni au protestat, în cele din urmă antrenorul Viorel Tănase primind cartonaşul roşu şi fiind trimis în tribună. Chiţu a executat apoi din nou penalty-ul şi a marcat pentru 1-0. Starea de nervozitate s-a menţinut în teren, fundaşul oaspeţilor, Dan Popescu fiind eliminat în minutul 76 după un fault dur la mijlocul terenului. Astfel, Săgeata se impune la limită şi va ierna pe locul secund al clasamentului Serie I, la un punct distanţă de liderul Ceahlăul.

„Per ansamblu, victoria este meritată"

„Dacă mi-a fost teamă de cineva de la Dunărea, acela a fost Viorel Tănase, un antrenor ambiţios care a reuşit cu un presing agresiv să ne pună probleme mari. De asemenea, terenul greu a fost un dezavantaj pentru noi. Însă cred că, per ansamblu, victoria noastră este meritată. A fost un tur de campionat fantastic, peste aşteptările multora, la finalul căruia suntem pe un loc care asigură promovarea în Liga I. Acest lucru ne avantajează doar pentru moment, pentru că mai sunt 15 etape şi abia la final vom vedea care va fi deznodământul", a declarat după meci antrenorul Aurel Şunda.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii