Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:59 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM, un Pick pana la optimile Ligii Campionilor

ro

05 Mar, 2010 02:59 981 Marime text
hcm.jpgTrupa lui Zoran Kurtes este hotărâtă să obţină în Ungaria, cea de-a cincea victorie din cadrul fazei grupelor

După ce şi-a asigurat calificarea în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor, Handbal Club Municipal Constanţa va susţine duminică, la Szeged, ultimul meci înainte de dubla confruntare cu una dintre marile echipe ale Europei din optimile de finală ale competiţiei.

După trei zile libere, Toma şi compania au reluat pregătirile pentru ultimul joc din Grupa A a Ligii Campionilor, cea împotriva formaţiei maghiare Pick Szeged. Deşi sunt deja calificaţi în faza următoare a competiţiei, constănţenii merg în Ungaria pentru a obţine un nou rezultat pozitiv. „Chiar dacă suntem calificaţi, noi vom juca ca de fiecare dată la victorie şi mergem la Szeged să obţinem un rezultat pozitiv. Astfel aducem puncte pentru România şi poate în viitor vom avea două echipe în Liga Campionilor", a declarat Laurenţiu Toma pentru site-ul oficial al competiţiei continentale. De asemenea, Meciul de la Szeged poate reprezenta şi saltul lui Laurenţiu Toma pe prima poziţie în clasamentul golgheterilor Ligii. Cu cele 13 goluri înscrise în partida precedentă cu PAOK Salonic, extrema dreaptă a campioanei României a urcat până pe locul 2 în ierarhia celor mai buni marcatori ai competiţiei, la un gol distanţă de liderul clasamentului, macedoneanul Kiril Lazarov de la HC Croatia Osiguranje-Zagreb (69 goluri). Lupta pentru titlul de cel mai bun marcator după disputarea tuturor partidelor din faza grupelor pare să se dea doar între Lazarov şi Toma deoarece următorul clasat, slovenul Vid Kavticnik (Montpellier), are doar 63 goluri. Delegaţia constănţeană va pleca mâine dimineaţă spre Szeged, de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Partida programată să se dispute duminică, de la ora 18.15, va fi arbitrată de o brigadă formată din Vjekoslav Lovric şi Hrvoje Petkovic (ambii din Croaţia). Delegat din partea EHF a fost desemnat macedoneanul Marjan Nachevski. În tur, formaţia de pe litoral a reuşit să se impună la Buzău, cu scorul de 32-30, victorie care a cântărit enorm pentru HCM în lupta pentru calificarea în optimile de finală.

Chekhovskie a umilit PAOK

În primul meci din cadrul ultimei etape a fazei grupelor, ruşii de la Chekhovskie Medvedi au trecut la pas pe teren propriu de „cenuşăreasa" Grupei A, PAOK Salonic. Formaţia din Rusia s-a impus la o diferenţă de 24 de goluri, scor 46-22 (24-12) asigurându-şi deja locul secund în grupă, cu 14 puncte. Duminică se va disputa şi ultimul joc al acestei runde, Montpellier primind vizita celor de la Pevafersa Valladolid, partidă fără miză pentru cele două formaţii. Prima poziţie este deja adjudecată de Montpellier (16 puncte), în timp ce locul 3 va fi ocupat de spaniolii de la Valladolid (11 puncte). Cum se ştie, ultimul loc care asigura calificarea va fi ocupat de HCM Constanţa indiferent de rezultatul ultimului meci.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii